Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op vakantie naar Sardinië? Doen!

Die zoektocht naar de perfecte vakantiebestemming… Altijd moeilijk. De keuze is reuze en waarschijnlijk staan er ook nog veel mooie plekken op je bucketlist. Twijfel je nog tussen een aantal bestemmingen of weet je het helemaal nog niet waar je volgende vakantie naar toe gaat? Ik geef je vijf redenen waarom je moet kiezen voor een vakantie op Sardinië!

Zon, zee, strand

Heeft eigenlijk geen uitleg nodig, toch? Voor paradijselijke stranden en een heerlijke temperatuur hoef je niet ver weg, Sardinië is the place to be! Aan witte zandstranden geen gebrek en de helderblauwe Middellandse Zee heeft in de zomer een aangename temperatuur.

Historische steden

Sardinië kent een interessante geschiedenis, waar je veel over kunt ontdekken tijdens een bezoek aan één van de historische steden. In de steden vind je vaak de ideale afwisseling van bijzondere bezienswaardigheden, lekker eten (en drinken), en de Sardijnse cultuur. Grotere steden als Cagliari en Alghero zijn absolute aanraders!

nughari sardinie

Duizenden torentjes

Over geschiedenis gesproken: de prehistorische tijd op Sardinië wordt gekenmerkt door de typische torentjes van natuursteen, die nuraghi worden genoemd. Er zijn ongeveer 7000 van deze torentjes te zien op Sardinië, variërend van grootte. Italiaanse wetenschappers hebben nooit kunnen achterhalen door die deze mysterieuze huisjes bewoond werden.

Culinair genieten

Sardinië staat bekend om de verfijnde wijnen en heerlijke keuken. Deze is eenvoudig en maakt veel gebruik van streek- en seizoensproducten. Op Sardinië zijn heel eigen gerechten te verkrijgen, die je nergens anders in Italië tegenkomt. Alleen daarom al is Sardinië interessant voor foodlovers! Meer over de Sardijnse keuken kun je lezen in dit blog die ik eerder heb geschreven.

Ongerepte natuur

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Sardinië. Naast de prachtige witte stranden zijn er bossen, bergen en heuvels, nationale parken, bijzondere grotten, kloven en rode rotsen te vinden op het eiland. Er zijn prachtige routes te vinden over het hele eiland. Vergeet je wandelschoenen niet mee te nemen!

vakantie op sardinie

Ben je overtuigd? Bekijk hier alle bestemmingen op Sardinië en kies jouw perfecte vakantieplek op dit paradijsje in de Middellandse Zee…

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl