Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Sardinië met de auto: een avontuur!

Sardinië is een vrij onbekende vakantiebestemming, maar doet echter niet onder aan populaire eilanden zoals Mallorca en Corsica! Juist hier kun je genieten van de rust, omdat je hier geen massa’s toeristen tegenkomt. Dat heeft natuurlijk ook nadelen. Het is meer kleinschalig en de bezienswaardigheden moet je soms ook echt ‘ontdekken’. Geen City-SightSeeing-bussen, maar je moet het vooral doen met eigen vervoer. Jammer? Echt niet! Je kunt naar Italië rijden en de auto meenemen op de boot of ervoor kiezen om een auto te huren in Sardinië. Beide opties dragen gegarandeerd een avontuur met zich mee, Sardinië met de auto!

Wegen

Van Oblia en Sassari naar Cagliari loopt een snelweg midden door het eiland waarbij je je snel van het noorden naar het zuiden van het eiland kunt verplaatsen en andersom. Langs de kust en door de bergen en de natuur zijn de wegen ook prima, maar wel erg bochtig en inhalen kan niet echt aangeraden worden. Verder lopen er genoeg wegen door het eiland die je in vrijwel alle hoekjes kunnen brengen, waarbij de wegen goed berijdbaar zijn.

To do

Een aantal bezienswaardigheden in Sardinië kunnen niet overgeslagen worden, zoals de hoofdstad Cagliari. Er is hier veel te doen, musea, een kasteel, resten uit de bronstijd en stadsmuur delen. 70 kilometer van de hoofdstad, in het zuiden, ligt Port Corallo, in een mooie baai aan de kust met een zeven kilometer lang strand langzaam aflopend in zee. Ze bieden hier naast een prachtige baai ook veel (water)sportmogelijkheden. Op een paar kilometer afstand liggen wat kleinere plaatjes, Villaputzu en Muravera, die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Een andere prachtige baai ligt aan de Riviera del Corallo. Kusten vol verlaten baaien met pijnbomen, prachtige stranden en smaragdgroen zeewater. Alghero, de stad die hier ligt, biedt naast watersportmogelijkheden ook gezelligheid. Liefhebbers van uitgaan en eten kunnen hier ook zeker terecht, net zoals de cultuurliefhebbers, voor wie in het oude centrum van Alghero een hoop te zien is.

vakantie op sardinie

Praktisch

Er zijn ook wat praktische dingen waar je aan moet denken bij het huren van een auto. Ik zou aanraden om de auto al in Nederland te huren, als je gedurende je hele verblijf in bezit wilt zijn van een auto. Er is veel keuze en na een reis, heb je vaak geen zin meer om dat eerst nog uit te gaan zoeken, in een andere taal, waarbij de kans er dan in zit dat precies datgeen wat jij wilt, net verhuurd is. Heb je thuis een navigatiesysteem of tomtom? Vergeet die niet mee te nemen! Een stuk goedkoper dan er een huren.

Wil je liever met je eigen auto? Dat behoort ook tot de mogelijkheden. Het is dan misschien wel een stukje toeren, maar maak er bijvoorbeeld een roadtrip van! Zo zie je nog meer van dit schitterende eiland in een korte tijd. Wanneer je met eigen auto gaat vanuit Nederland is de kans groot dat je reis je brengt door buurlanden zoals Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. Maar wist je dat je voor Zwitserland een Zwitsers tolvignet nodig hebt? Zonder dit vignet kun je een vervelende boete oplopen tijdens een ritje door dit schitterende land. Vergeet dit dus niet wanneer je met je eigen auto op roadtrip gaat, en geniet van je welverdiende vakantie!

Ik zou vooral ook zeggen, doe eens gek! Tijdens een vakantie waarbij we ook een auto hebben gehuurd, hebben we de meeste lol gehad door gewoon wat weggetjes links-rechts te gaan en maar zien waar we uit kwamen. We kwamen de mooiste en bijzonderste plekjes tegen en hebben genoten van de vrijheid.

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl