Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Waarom is Sardinië het perfecte eiland voor jouw volgende wandelvakantie?

Naast het vasteland van Italië ligt op ongeveer 190 kilometer het prachtige eiland Sardinië. Al gedurende een lange periode is Sardinië een populaire vakantie locatie. Het weer is er aangenaam, de natuur is opvallend groen en heuvelachtig en de kust is een prachtig plaatje, met blauwe baaitjes en witte stranden. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er erg veel te voet valt te ontdekken op het eiland. In dit artikel kom jij te weten waarom je op wandelvakantie moet gaan op dit Italiaanse eiland en welke plekken je zeker moet bezoeken.

Waarom zal ik op wandelvakantie gaan in Sardinië?

Een wandelvakantie Italië en dan in het bijzonder Sardinië is een hele beleving. Sardinië is de place to be voor wandelliefhebbers, met haar natuurgebieden, kristalheldere stranden, uitdagende gebergtes en eeuwenoude gebouwen, biedt Sardinië een vakantie voor ieder wat wils. Van de adembenemende Selvaggio Blu route tot gezinsvriendelijke wandelingen, het eiland verwelkomt wandelaars van alle niveaus. Onze aanrader is om op pad te gaan met een begeleider in de vorm van een gids die jou de minder bekende plekken kan laten zien die het Italiaanse eiland zo prachtig maken. 

Bezoek de hoofdstad

Wandelen in Cagliari, de levendige hoofdstad van Sardinië, is een aanrader voor elke bezoeker van het Italiaanse eiland. Een grote kans dat jouw vakantie hier ook begint, want het is goed bereikbaar met een haven en een vliegveld. Begin je tocht bij het eeuwenoude Castello, een oude wijk gelegen op een heuvel. Je zal versteld staan van wat voor uitzicht deze plek heeft op de Middellandse zee. Bezienswaardigheden die het eiland kenmerken en dus zeker niet in jouw reis kunnen ontbreken, zijn de Cattedrale di Santa Maria en het Romeinse amfitheater. Cagliari is bovendien gezegend met een prachtig strand, waar je na een dag wandelen heerlijk kan afkoelen en ontspannen.

Ontdek de grotten van Sardinië

Je zal tijdens je Italiaanse wandelvakantie in Sardinie veel indrukwekkende grotten en rotsen tegenkomen. Maar een grot die er bovenuit springt is De Grotta di Nettuno gevestigd ten westen van Alghero. Deze grot is bereikbaar met de bus en met de boot die vertrekt uit de haven van Alghero. Het betreden van deze grot kan als best pittig worden ervaren, want er moeten maar liefst 656 treden worden belopen. Maar geloof ons, dit is zeker de moeite waard. Tijdens de tocht zul je namelijk versteld staan van het spectaculaire uitzicht en de bizar gevormde stalagmieten en stalactieten.

Ga op avontuur en beklim de Monte Albo

Voor de avonturiers onder ons kan het beklimmen van de Monte Albo niet ontbreken. Deze iconische berg strekt zich uit over iets meer dan 20 kilometer tussen de steden Lula en Siniscola. De berg is herkenbaar aan zijn enorme beeldschone kalkstenen. wandelaars die deze wandeling hebben afgelegd geven aan dat het adembenemende uitzicht is gedurende de hele tocht. Ook is het een relatief rustige plek met weinig toeristen, waardoor je de kans hebt om unieke beesten te ontdekken zoals de lammergieren en de steenarenden. Houd er echter wel rekening mee dat de paden niet goed zijn aangegeven. Het downloaden van de kaart vooraf wordt daarom aangeraden.

Verwandel jezelf in de bossen van Cannoneris

In het noordwesten van Sardinië ligt het dichtbegroeide Cannoneris woud, een prachtige locatie om te genieten van de natuur. Het woud bestaat uit kilometers lange bossen, die zijn bezaaid met struikgewassen, naaldbomen en steeneiken. Een tip is om deze plek te bezoeken op een van de (te) warme dagen, want de bomen creëren een schaduw die het lopen zeer aangenaam maakt. Ontdek de smalle paden en ontmoet herten en schapen tijdens je wandeltocht. En als je nog wil genieten van het uitzicht, moet je jouw wandeling eindigen bij Punta Calamixi.

Klaar om op wandelvakantie te gaan?

Een wandelvakantie in Italië, en dan specifiek in Sardinië, heeft ontzettend veel te bieden. De locatie tips die we hebben gegeven, zijn slechts een fractie van wat er nog meer te doen en te beleven valt. Ben je zelf op zoek naar een georganiseerde wandelvakantie in Italië? Kijk dan eens op de website van Eigenwijze Reizen. Deze organisatie beschikt over 35 jaar ervaring en is gespecialiseerd in het aanbieden van wandelvakanties. Met Eigenwijze Reizen ontdek je een land zoals Italië op een unieke wijze. We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt en het aandurft om dit prachtige eiland te bezoeken.

Foto van Davide Baraldi via Pexels.com

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl