Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Top 5 bezienswaardigheden op Sardinië

Tijdens een vakantie op Sardinië kun je er natuurlijk voor kiezen om de hele dag lekker op de camping of het vakantiepark door te brengen. Echt even genieten van je welverdiende rust en ruimte is natuurlijk ook belangrijk. Maar als je toch op Sardinië bent, dan moet je beslist eropuit gaan een aantal prachtige bezienswaardigheden van het eiland te bekijken. En die heb ik voor je in dit blog op een rij gezet, lees dus snel verder voor de top 5 bezienswaardigheden op Sardinië!

#1 Grotten van Neptunus

In een vorig blog schreef ik er al over, de majestueuze grotten van Neptunus. Deze liggen aan de noordwestelijke kant van Sardinië, vlakbij de stad Alghero. Je kunt de grotten niet per auto bereiken, maar alleen via een lange trap langs een een rotsrand, of met de boot. Maar eenmaal aangekomen kijk je je ogen uit. De grotten zijn goed bewaard gebleven en als je binnenloopt verbaas je je over de vele stalagmieten en stalactieten. Echt een aanrader dus!

Grotta di Nettuno

#2 Costa Smeralda

Eén van de mooiste gebieden van Sardinië is de Costa Smeralda. Dit gebied vind je in het noorden van het eiland. Het is de perfecte plek om rond te wandelen en je ondertussen te verbazen over de prachtige natuur. Er zijn talloze baaitjes, ruige rotsen en prachtige bloemen en planten in het wild. De bekendste stad in Porto Cervo waar je, na een wandeling over het strand of tussen de rotsen, je kunt laten verwennen met een echte Sardijnse specialiteit op een terrasje. Genieten!

#3 Nuraghi

Geschiedenisfans moeten beslist een bezoek brengen aan Nuraghi, dit zijn kegelvormige bouwwerken van één van eerste beschavingen op Sardinië. Archeologen denken dat deze bouwwerken vroeger werden gebruikt als zalen of tempels. Je kunt ze over het hele eiland vinden, maar de bekendste zijn: Palmavera bij Alghero en Su Nuraxi Barumini. Die laatste staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst!

Nuraghi

#4 Cagliari

Een stad kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje en dan wel de hoofdstad van Sardinië, Cagliari. De plek om de Italiaanse cultuur met de Romeinse geschiedenis in je op te nemen. Wandel over de pleinen, bezoek de paleizen en eet vooral een hapje in een rustiek restaurantje.

#5 La Maddalena

De grote eilandengroep voor de kust van Sardinië, La Maddalena en Caprera, is ook zeker een bezoek waard. Het grootste eiland, La Maddalena is een prachtige bestemming. De natuur, de authentieke cultuur en de plaatsjes zijn ontzettend leuk om door te struienen. En met een boottocht vanaf Palau, ben je er zo!

La Maddalena en Caprera

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl