Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Duurzaam vakantie vieren op Sardinië

Velen zijn al gevallen voor de charmes van Sardinië. Een prachtig eiland vol natuur, tropische stranden, lekker eten, bijzondere tradities en aardige mensen. Daarom is het dus ook belangrijk om op een duurzame manier vakantie te vieren, zodat al dit moois niet verloren gaat. Met deze 3 tips voor duurzaam vakantie vieren op Sardinië draag ook jij je steentje bij aan het behoud van het eiland.

Steun lokale ondernemingen

Steeds meer worden kleine en lokale ondernemingen weggedrukt door grotere bedrijven en ketens. Hier hebben we niet alleen in Nederland last van, maar ook Sardinië lijdt eronder. Als toerist kun je ervoor zorgen dat lokale producenten kunnen blijven bestaan door juist bij hen inkopen te doen. Denk aan lokaal geproduceerde wijn, kaas, vlees, jam, groenten, maar ook aan servies, kleding en souvenirs. Zo draag je bij aan het behouden van de Sardijnse cultuur. Een massaproduct kan nooit op tegen de authentieke en handgemaakte producten van echte Sardijnen. Een voorbeeld is het typisch Sardijnse product bottarga, gedroogde en gezouten viseieren die vaak worden geraspt boven de pasta.

Natuurparken en tropische stranden

Sardinië heeft veel mooie natuurparken en staat bekend om de tropische stranden. Eerder schreven we al over het Nationaal Park Gennargentu en 3 mooie uitzichtpunten. Maar ook de Grotten van Neptunus in Alghero, de Maddalena eilanden in het Noorden en de Costa Smeralda in het noordoosten zijn zeker de moeite waard. En zo zijn er nog zoveel meer plekjes om te ontdekken op dit prachtige eiland. Zorg er in ieder geval voor dat je tijdens je bezoek geen schade aan de natuur veroorzaakt. Pluk bijvoorbeeld niet zomaar allerlei bloemen en planten en laat zeker geen afval achter.

het gezicht Costa Smeralda Sardinië

Foto via Pixabay

Duurzaam vakantieverblijf

Een hele goede manier om duurzaam vakantie te vieren op Sardinië, is door te kiezen voor een duurzaam verblijf. Een agriturismo is bijvoorbeeld een goede optie. Je verblijft dan bij een boer en krijgt zo ook wat mee van het leven op het platteland op Sardinië. Zo steun je ook weer een lokale producent die vaak zijn best doet een zo duurzaam mogelijke vakantie aan te bieden. Wie weet mag je zelfs een handje helpen bij het voeren van de dieren of meekijken in de wijngaarden!

agriturismo

Foto van Agriturismo Fighezia

Duurzaam leven

Niet alleen op vakantie, maar ook thuis, kun je je steentje bijdragen aan het behoud van de natuur en cultuur. Koop ook thuis bij lokale ondernemers en laat geen afval achter in de natuur. Maar er zijn meer dingen die je kunt doen, zoals afval scheiden, niet te lang douchen, gebruik maken van openbaar vervoer en zo weinig mogelijk plastic verpakkingen kopen. Isoleer je huis bovendien goed, waardoor je niet onnodig veel energie verbruikt. Door energie vergelijk kom je erachter hoe groen jouw energieleverancier is en of je de beste prijs betaalt.

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Laguna Blu

Familie Verhoef, 13 maart 2017

Altijd warm water

Prachtige camping, sanitair super schoon altijd warm water, dicht bij het strand en dicht bij Alghero, goed te bereiken met de bus die voor de deur stopt. Alghero en de grotten zijn tips!

Bezocht Laguna Blu in juli 2016 met partner.

Bestemming bekijken
9

Tonnara

Familie van den Berg, 13 maart 2017

In één woord: wauw!

Prachtige omgeving en de ligging aan zee is erg mooi. Veel cultuur en natuur.

Bezocht Tonnara in juni 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Blogcategorieën

Sardinië.nl