Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Puur natuur in Gennargentu

Wie Sardinië een beetje kent, weet dat het voornamelijk bekend staat om haar prachtige, parelwitte stranden, azuurblauwe zee en de rijke cultuur. Elke strandliefhebber zou hier maar dolgraag naartoe willen. Maar Sardinië is nog veel meer dan dat. In het midden van dit prachtige eiland ligt het Nationaal Park Gennargentu, waar ongelofelijk veel te zien is. Ook hier zul je ongetwijfeld je ogen uitkijken.

Foto: Lacey Raper via Unsplash

De mooiste wandeltochten

Het Nationaal Park Gennargentu is een prachtig natuurgebied in het midden van het eiland en is uitstekend geschikt voor de mooiste wandeltochten. Of je nu een onervaren of ervaren wandelaar bent, er is altijd een route die bij je past. Dit natuurgebied heeft een oppervlakte van maar liefst 74.000 hectare. Dit zijn zo’n 120.000 voetbalvelden! Aan de noordkant van het park, nabij Oliena, bevindt zich de natuurlijke Su Gologone bron. De entree tot het stuk park dat hierbij hoort kost een paar euro, waarna je het park en deze belangrijkste waterbron van Sardinië kunt betreden. Langs deze schitterende wandelroute kom je prachtige rotswanden en jeneverbesbomen tegen. De waterbron zelf loopt als een kanaal langs deze rotswanden met een waterproductie van gemiddeld 300 liter per seconde.

Rondleidingen in het hoogseizoen

Tijdens het hoogseizoen (april t/m oktober) vinden er in het Nationaal Park Gennargentu verschillende rondleidingen plaats. Zo zijn er in het park ook de indrukwekkende grotten van Sa Oche e Su Bentu te vinden. Hier wordt je door een professionele Engels sprekende gids rondgeleid. Onderweg spot je de mooiste en meest eeuwenoude grotten. In de omliggende dorpjes Fonni en Orgosolo kun je de historie van de omgeving ontdekken door de eeuwenoude muurschilderingen te bewonderen. Deze geven weer hoe men vroeger leefde en wat religie voor hen betekende.

De groene trein door het prachtige landschap

Aan de zuidkant van het park ligt er nog een verrassing op je te wachten: dwars door het gebergte rijdt de ‘Trenino Verde’, oftewel de groene trein. Het heeft deze naam te danken aan het feit dat dit treintje voornamelijk door de groene natuur rijdt. Deze trein rijdt op vier verschillende trajecten die met de auto niet te bereiken zijn. Je waant je echt door een gebied waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Je komt zoveel ‘gaafs’ tegen: ruige rotsen, prachtige bergen, diepe tunnels en hoge viaducten uit de Romeinse tijd. Een unieke ervaring in het Gennargentu Nationaal Park!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

La Foce

Familie Mooren, 13 maart 2017

Met een bootje naar je eigen strand!

Mooie en rustige camping vlakbij een prachtig en rustig strand dat je kunt bereiken via een bootje wat alleen bestemd is voor campinggasten. Tips in de omgeving zijn watersport o.a. surfend en Kayak. Mooie stranden ! Bijzondere plaatsen zoals Castelsardo en Isola Rosso. Een bezoek aan eiland La Maddalena is aan te bevelen. Diverse uitstekende visrestaurants o.a. in Badesi. Een prachtige vallei is Vall de La Luna.

Bezocht La Foce in juli 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Sardinië.nl