Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De 3 mooiste uitzichtpunten op Sardinië

Een azuurblauwe zee, uitgesleten steile rotsen en hagelwitte stranden. Mij levert het persoonlijk altijd kippenvel op. De schitterende weerspiegeling van de zon of het maanlicht op de oceaan. Het geluid van zeemeeuwen die langzaam naar beneden zweven. Het ruige zeewater dat tegen de rotsen slaat.  Voor mij is het iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Als je deze passie deelt, lees dan zeker verder! Hieronder heb ik namelijk de 3 mooiste uitzichtpunten van Sardinië op een rij gezet.

Caprera

Als je naar het plaatsje Palau in het noorden van Sardinië rijdt dan kun je op de veerboot stappen richting de eilanden-archipel La Maddalena. Vanaf hier kun je naar het schiereiland Caprera rijden. Rondom dit eiland kun je werkelijk fantastisch snorkelen. Daarnaast is het water indrukwekkend helder lichtblauw van kleur. Hierdoor lijken bootjes werkelijk te zweven op het water. De kleine baaitjes rondom Cala Cotticio Beach en Spiaggia di Cala Brigantina zijn absoluut een aanrader. Je kunt hier dus goed op het strand liggen. Daarnaast is het zeker de moeite waard om deze baaien vanaf het uitzichtpunt te bewonderen.

Caprera Sardinië

Foto via Needpix

Cala Grotta op Sant’Antioco

Een eindje rijden, ver weg van alle zonaanbidders en het massatoerisme, bereik je Sant’Antioco. Hier ontdek je onvervuilde stranden, verborgen grotten en historische plaatsjes. Maar hoe kom je hier? Houd aan richting het plaatsje Cyclops en volg de borden richting Cala Grotta. Maak een wandeling langs diepe kliffen, geniet van het schitterende uitzicht over uitgesleten rotspartijen en het blauwe water. Ben jij een echte waaghals? Neem dan vanaf een meter of 15 een verfrissende duik.

Sant'Antioco Sardinië

Foto: Daniele via Pixabay

Wandelen op verrassend Capo Testa

De laatste aanrader is om het schiereiland Capo Testa te bezoeken. Hier kun je namelijk prachtig wandelen langs sprookjesachtige granietrotsen en kleine baaitjes met azuurblauw water. Het begin van de mooiste wandelroute langs de uitzichtpunten van Sardinië is in het plaatsje Valle della Luna. Ik moet hier wel bij vermelden dat het een route is met heel wat klimmen en klauteren. Als ijkpunt kun je de oude vuurtoren van Capo Testa aanhouden. Beklim de treden en houd je camera gereed. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over het eiland.

Capo Testa Sardinië

Foto: Malte via Pixabay

Hopelijk kun je met behulp van mijn tips de mooiste uitzichtpunten van Sardinië vinden en zul je net als ik een snellere hartslag krijgen van het adembenemende landschap. Vergeet vooral geen foto te maken en te genieten!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl