Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 tips voor je droomhuis op Sardinië

Een droomhuis op Sardinië, wie wil dat nou niet?! Lekker genieten van de gemoedelijke dorpjes, mooie steden en tropische stranden. Of je nu graag zou emigreren, een tweede huis op Sardinië wel ziet zitten of gewoon lekker op vakantie gaat naar het eiland, ik geef je 5 tips om jouw droomhuis te vinden!

1. Huis voor een euro!

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, huizen voor een euro te koop in Italië. Ook de gemeente Ollolai op Sardinië startte deze actie om weer leven in het dorp te brengen en leegstand tegen te gaan. In de RTL4 serie ‘Het Italiaanse dorp: Ollolai’ kon je zelfs 5 koppels volgen die het avontuur aan zijn gegaan en naar Sardinië vertrokken. Hoewel er vaak nog veel aan zulke huizen moet gebeuren, is dit een mooie manier om met een klein budget je droom waar te maken. Hou het dus zeker in de gaten, want er zijn vaker gemeenten die huizen te koop zetten voor een euro. Let wel op, want vaak is de deal dat je dan ook echt in deze huizen moet gaan wonen, zodat de gemeenten niet volledig verlaten zijn tot de zomer. Als je zoekt naar een vakantiehuis op Sardinië is dit dus geen geschikte optie.

2. Altijd leuk?

Bezoek de plek waar je droomhuis staat meerdere keren per jaar tijdens verschillende jaargetijden. Is het in de winter als je niet aan het strand kunt liggen nog steeds je droomhuis? Dan weet je pas echt zeker dat je hier wilt gaan wonen. En zo leer je ook vast de mensen die in de omgeving wonen een beetje kennen. Ook als je een tweede huis op Sardinië gaat kopen, is het handig de plek vaker te bezoeken om zeker te zijn van je keuze!

3. Tranquillo

Moet er nog wat aan je droomhuis gebeuren? Hou er rekening mee dat in Italië niet alles zo snel gaat als in Nederland. Ga je een huis kopen waar nog flink aan verbouwd moet worden, dan kun je ervan uitgaan dat dit wel even kan duren, zeker als er een Italiaans bedrijf bij komt kijken. Zo kun je vast wennen aan de no stress mentaliteit ;).

4. Kleine lettertjes

Zorg dat je goed op de hoogte bent van wat je wel en niet met het huis mag doen. In de kleine lettertjes kan bijvoorbeeld staan dat je bepaalde verbouwingen niet mag doen, of geen grote bijgebouwen mag plaatsen. Het kan zelfs zo zijn dat de woning niet als toeristisch verblijf aan anderen mag worden verhuurd. Hier heb je vaak een vergunning voor nodig. Iemand bij je hebben of inhuren die thuis is in de Italiaanse bureaucratie kan dus zeker handig zijn. Zeker als je een lening aangaat voor je huis op Sardinië wil je natuurlijk zeker weten dat alles goed is geregeld.

5. Droom vakantiehuis

Wil je iedere keer op een ander plekje op het eiland verblijven? Dan is een droom vakantiehuis voor een paar weken natuurlijk ook gewoon heerlijk! In ons aanbod vind je zowel campings als hotels, maar ook appartementen, vakantiehuizen, agriturismo’s en glampingaccommodaties. Zo zit er voor iedereen wel een geschikte droomvakantie tussen!

vakantiewoning sardinie

Foto van Villa Torreruja via Tritt

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl