Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

IJssalons

Heerlijke Italiaanse gelato!

Wat hoort er nou écht bij een vakantie op Italiaans grondgebied? Juist, een heerlijke gelato. Italianen staan er nu eenmaal om bekend om het beste ijs te maken, dus waarom zou je daar niet van genieten? Daarom staan hieronder een aantal ijssalons op Sardinië uitgelicht.

Gelateria Oops

Volgens de lokale bevolking kun je hier de lekkerste ijsjes van Alghero halen. De ijssalon ligt net iets buiten het centrum in de Via delle Baleari 54. De smaken zijn heel divers. Probeer bijvoorbeeld eens een pinda-ijsje! De bediening is vriendelijk en helpt je graag met het maken van een keuze.

Gelateria Roro

In Golfo Aranci aan de Via della Liberta 81 vind je Gelateria Roro. Volg de lokale massa en je komt hier uit. Elke avond is het in de ijssalon druk, want iedereen wil in de zwoele zomernachten een ijsje eten bij deze salon. De ijssalon staat naast de goede kwaliteit ook bekend om de prijs. Voor €2,20 krijg je namelijk al twee grote bollen ijs. Kortom, even bezoeken dus!

Gelateria Smeralda di Manzotti Mirella

Deze ijssalon ligt in het centrum van Olbia in de Corso Umberto I op nummer 124. Wat speciaal is aan deze ijssalon is dat ze veel fruitsmaken aanbieden. Fruitliefhebbers zijn hier dus zeker op de goede plek. Voor €1,50 heb je al een grote bol ijs op je hoorntje zitten. Je staat wel even in de rij, maar dan heb je ook wat!

L’isola del Gelato

Deze ijssalon vind je in het centrum van Cagliari. Op Piazza Yenne 35 kun je genieten van een heerlijk bolletje ijs of een bakje frozen yoghurt. Er zijn veel verschillende soorten ijs en dan vooral allerlei speciale soorten. De crème karamel wordt vaak aangeraden door de vaste klanten van de ijssalon.

Gelateria Fancello

Eerst proeven, dan kiezen. Dat is het motto in Gelateria Fancello. Voordat je een keuze maakt, krijg je een lepeltje ijs te proeven. Zo weet je dat je altijd de goede keuze maakt! Je kan kiezen uit heel veel soorten smaken en om de zoveel tijd veranderen de smaken. Deze ijssalon vind je aan de oostkust Sardinië in het dorpje Cala Gonone aan de Lungomare Palmasera 26.

Er zijn dus meer dan genoeg ijssalons om een lekker ijsje te gaan eten. Kan je geen keuze maken? De zomer is lang, dus probeer ze allemaal!

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl