Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Olbia is een stad met een interessant verhaal. De regio eromheen werd al in de prehistorie bewoond en de plaats van de huidige stad werd reeds door de Grieken en Feniciërs bezocht. Door de Grieken werd Olbia “De Gelukkige Stad” genoemd en later kreeg de stad de naam “Terranova”, die het tot 1939 gehouden heeft.

Lang geleden…

…rond de 4e eeuw voor Christus, werd Olbia in beslag genomen door criminelen. Ze namen de kuststrook in en verdreven de bevolking naar de binnenlanden. De lange historie van deze stad heeft veel archeologische schatten opgeleverd. Zo is er bijvoorbeeld de nuraghe Riu Mulinu, de Tomba dei Giganti en het kasteel van Pedres. Ook een aantal monumentale kerken zoals de Basilica minore di San Simplicio uit de 11e eeuw en San Paolo uit de 18e eeuw zijn zeker een bezoek waard.

Olbia wordt ook vaak de “Poort van Sardinië” genoemd. De stad vormt met haar grote haven en moderne vliegveld een belangrijke toegang tot het eiland. Vele vakantiegangers zullen hun vakantie op Sardinië dan ook hier beginnen. De belangrijkste verbindingswegen van het eiland lopen langs Olbia en maken Sardinië daardoor ook geschikt voor autovakanties.

Laat je verrassen

Wie de moeite neemt om een paar uurtjes het centrum te bezoeken zal aangenaam verrast worden door een levendige, gezellige stad. Olbia is een interessante, historische stad met veel cultuur en vertier. Geniet ook van de culinaire specialiteiten en de vele winkels. In het centrum van de stad is het vooral aangenaam shoppen in de Corso Umberto. Op het Piazza Regina Margherita is het vervolgens goed uitrusten op een terras, met in het hoogseizoen vaak live muziek.

Sardinië.nl