Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Cagliari is de hoofdstad van Sardinië en ligt in het zuidoosten van het eiland. Door de aanwezigheid van een grote ferry-haven en een internationale luchthaven is de stad goed bereikbaar. Veel vakanties op Sardinië starten dan ook in Cagliari. Maar in plaats van direct door te rijden naar je camping of vakantiehuis op Sardinië is het ook zeker de moeite waard om eerst wat tijd in deze bruisende stad door te brengen.

Historische stad

Cagliari biedt haar bezoekers een spannende mix van de moderne stad en de overblijfselen uit de middeleeuwen. Dankzij de vele overheersers heeft Cagliari een fascinerende architectuur. Het beste zicht op de stad is zonder twijfel bij aankomst over zee. Het havendeel van Cagliari stamt nog uit de zevende eeuw en hoog boven de stad torent het majestueuze kasteel uit.

Deze citadel is zeer de moeite waard om te bezoeken. Er zijn niet alleen kunsttentoonstellingen in het museum, maar ook subtropische kasteeltuinen met een fantastisch uitzicht op de kust. Door de moderne aanbouw van het museum gebouwd op de resten van de vroegere Spaanse Citadel, komen heden en verleden hier samen.

Het oude havendistrict is een levendige buurt met nauwe straatjes, oude huizen en een grote diversiteit aan eetgelegenheden. De belangrijkste straat langs de haven is de Via Roma, waar het aangenaam winkelen is onder de koele arcades. Lopend door de historische wijken van de stad, zie je overal de sporen van vroegere overheersers. In de musea en kerken zijn interessante overblijfselen van deze buitenlandse invloeden te vinden.

Wijken en stranden

De hoofdstad van Sardinië is onderverdeeld in diverse nieuwe en oude wijken. Zo is er de wijk Colle di Castello in het centrum en aan de rand van het centrum Colle de Monte Urpinu en Colle di S. Michele. Vanaf de berg Monte Urpinu geniet je van een schitterend uitzicht over Cagliari en de omgeving.

Het beroemdste strand van Cagliari is het Spiaggia del Poetto. Achter dit strand liggen de zoutpannen met bijzonder gekleurd water, waarvan de kleur verandert met de zoutconcentratie van het water. Het hele gebied wordt bevolkt door vele vogelsoorten, waaronder enkele kolonies van roze flamingo’s.

Sardinië.nl