Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Het plaatsje Golfo Aranci ligt aan de Costa Smeralda. Slechts enkele kilometers ervandaan liggen de bekende plaatsen Porto Cervo en Porto Rotondo. Het dorpje is weliswaar meegegaan in de ontwikkelingen rondom de Costa Smeralda, maar heeft ook een eigen karakter weten te bewaren.

Sinaasappels

Als je denkt in Golfo Aranci een overvloed aan sinaasappelbomen te vinden, heb je het mis. Over de oorsprong van de naam “Golfo Aranci” doen vele verhalen de ronde. Eén van de legendes verhaalt van een schip geladen met sinaasappelen, die ooit is vergaan voor de kust.

Oorspronkelijk werd de plaats “Figari” genoemd, vanwege de overvloedige aanwezigheid van vijgenbomen. Volgens velen is de huidige naam afgeleid van de naam die op historische kaarten te vinden is, namelijk  “gulfu di li ranci” wat “krabbenkust” betekent.

Wat te doen?

Van oorsprong is Golfo Aranci een vissersdorpje. Maar door de nabijheid van de Costa Smeralda, is het toerisme hier tot bloei gekomen. Bovendien doen de veerdiensten vanuit het vasteland ook de plaatselijke haven aan. Zodoende is er een ruime keus aan mogelijkheden om een vakantie door te brengen in dit mooie deel van Sardinië: er zijn vakantiehuizen, campings en vakantieparken in alle mogelijke prijsklassen.

In het dorp herinneren de vele visrestaurants nog aan de oude vissershaven. De winkeltjes in de Via Libertà bieden lokale producten aan. Een geliefd souvenir van de vakantie op Sardinië zijn de sieraden met kostbare stukjes koraal.

De route van Olbia naar Golfo Aranci voert je over een panoramische weg met prachtige vergezichten over het smaragdgroene zeewater van de Baai van Olbia. Langs deze weg bevinden zich vele betoverende stranden, zoals Cala Moresca, Cala Greca, Cala Sabina en Spiaggia Bianca.

Sardinië.nl