Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Shoppen op Sardinië

Grote kans dat je tijdens je vakantie zin hebt om een dagje te shoppen. Hoe leuk is het om achteraf terug te denken aan die heerlijke vakantie, kijkend naar je aankopen die je hebt gedaan? Of je nou op zoek bent naar een nieuw kledingstuk, een souvenir of een aankoop wil doen op de markt: Sardinie is the place to be. Dat is wat je ontdekt in dit artikel!

Modieuze shopsteden

Dat Italianen weten hoe ze zich stijlvol kunnen kleden, is geen geheim. Het is daarom niet verwonderlijk dat er ontzettend veel plekken -buiten Milaan en Florence- zijn waar je leuk kunt winkelen. Ook op Sardinië is dit het geval. Om te beginnen zijn er in het oude centrum van Sassari een heleboel kleine boetiekjes te vinden. Rond het Piazza D’Italia zijn daarnaast ook de grotere modeketens aanwezig. Perfect voor de shopper die op zoek is naar variatie.

Cagliari biedt twee fantastische winkelgebieden aan. Dit zijn Largo Cario Felice en Via Roma. De echte shopper mag deze winkelgebieden echt niet missen, aangezien er talloze winkels van grote merken zijn. Mocht je fan zijn van de wat kleinere boetiekjes, dan is Oristano een leuke optie. De kleding is lokaal en van goede kwaliteit. Oristano is een bewandelbare stad, aangezien het centrum redelijk compact is. Op zoek naar luxe? Dan is Porto Cervo echt wat voor jou. Waan je tussen de Dolce & Gabbana, Gucci en Prada winkels en kijk uit op het indrukwekkende kustgebied van Porto Cervo.

Shoppen op Sardinië - Modieuze shopsteden

Foto via Unsplash

Authentieke markten

Op de markten vind je allerlei lokale producten. Zo zijn Italiaanse etenswaren volop aanwezig op de markten. Een markt die je echt wilt bezoeken is Mercatino di san pantaleo. Deze markt vindt iedere donderdag op het centrale plein plaats. Wat je hier vindt zijn onder andere lokale vruchten, groenten en fruitsoorten, verse bloemen, honing, vis en kaas. Struin de markt af op zoek naar de lekkerste ingrediënten, genietend van de warme zon op je huid en de heerlijke geur van kruiden en vers fruit. Daarnaast wordt in Olbia op Piazza Mercato iedere woensdag eenzelfde soort markt gehouden. Voor visliefhebbers is de dagelijkse markt San Benedetto leuk om te bezoeken, met vis die is gevangen in de Golf van Cagliari. Zijn markten met antieke spullen meer jouw ding? Bezoek dan Mercato San Benedetto in Cagliari.

Een tip: bezoek de markten altijd in de ochtend. Naast dat er dan de meeste keus is, is het ook nog aangenaam wat betreft de temperatuur.

Shoppen op Sardinië - Authentieke markten

Foto via Unsplash

Souvenirs shoppen

Wat souvenirs voor thuis meenemen? Die scoor je het beste in de straatjes dicht bij de haven in Cagliari. Ook vind je daar mooi handwerk voor aan de muur bijvoorbeeld. Een andere stad waar je kan slagen voor leuke souvenirs is Castelsardo, wat in het noorden van Sardinië ligt. Daarnaast verkopen ze in Alghero prachtige koraalsieraden die leuk zijn om als souvenir mee te nemen.

Shoppen op Sardinië - Souvenirs

Foto via Unsplash

Ben je al enthousiast geworden over het shoppen op Sardinië?

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl