Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De mooiste stranden van de Maddalena Archipel

Heb je al eens gehoord van de Maddalena Archipel? Dit is een eilandengroep net voor de kust van Sardinië die bestaat uit 7 hoofdeilanden en omringd is door tientallen kleinere eilandjes. Vanaf Palau, een stad op het vasteland, vaar je gemakkelijk heen en weer naar het grootste eiland van deze eilandgroep. Wil je graag meer zien? Kies van voor een tour langs meerdere eilanden! Tijdens een bootexcursie krijg je ontzettend veel mooie plekjes te zien. Binnen zeven uur ben je terug. Ook kan je ervoor kiezen om zelf een boot te huren en de wateren om de Maddalena Archipel te verkennen. Zo kom je terecht op allerlei verschillende baaitjes en stranden. Gelukkig zijn deze meestal ook bereikbaar vanaf het vaste land. Dit zijn de drie mooiste stranden van de Maddalena Archipel!

Spiaggia di Cala Coticcio

Dit kleine baaitje op het eiland Caprera bereik je na een pittige wandeling. Je maakt een tocht van 35 minuten om dit strand te kunnen bereiken. Maar je wordt er dubbel en dwars voor beloond! Het fonkelblauwe water en het parelwitte zand maken een bezoekje aan Spiaggia di Cala Coticcio tot een groot succes. Het is meestal niet al te druk, al helemaal niet buiten het seizoen. Vergeet ook niet je snorkel mee te nemen! Onder water is het hier minstens zo mooi als daarboven.

Het pad naar de baai is rotsachtig, waardoor het nog kan voelen als een hele klimpartij. Zorg er dus voor dat je goede schoenen draagt en dat je genoeg drinkwater meeneemt. Is het een erg warme dag? Zorg dan voor voldoende bescherming voor de zon. En kijk onderweg goed naar de borden zodat je niet verdwaalt. Tenzij je net zo veel houdt van verdwalen als ik natuurlijk!

Mooiste Stranden van La Maddalena via Sardinie.nl

Foto van sweetlouise via Pixabay

Spiaggia Bassa Trinita

Dit strand ligt op het grootste eiland van de Maddalena Archipel, namelijk op Isola Maddalena. Het is een stuk groter dan de meeste stranden en het is ook veel populairder. Dit betekent gelukkig ook dat het strand goed bereikbaar is en dat de ligging duidelijk wordt aangegeven. In het hoogseizoen kan het hier druk worden, dus zorg ervoor dat je er vroeg bij bent. Wanneer je hier lekker op je handdoek ligt word je omringd door witte duinen en water in vijftig tinten blauw. Het uitzicht op de voorbijvarende zeilbootjes maakt de ervaring compleet!

Op Spiaggia Bassa Trinita zit je goed voor een ontspannen dag aan zee. Alleen, met je vrienden of met je familie! Dit strand is erg geliefd onder gezinnen met kinderen, aangezien de zeebodem hier geleidelijk afloopt. Zo kan je met een gerust hart je kids te water laten. Het water is prachtig helder en de zonsondergangen fenomenaal. Op het strand vind je ook een kleine, maar gezellige bar om een verfrissend drankje te halen.

Mooiste Stranden van La Maddalena via Sardinie.nl

Foto van Lorenzo Castagnone via Unsplash

Spiaggia Testa di Polpo

Op Isola Giardinelli vind je dit verscholen strand, klaar om ontdekt te worden! Een dagje op dit strand betekent een flinke wandeling door de struiken. Het is verstandig om je auto op tijd aan de kant te zetten en het laatste stukje te lopen, vanwege het slechte wegdek. Een parasol is ook een must, want op dit zonnige strandje vind je bijna geen schaduwplekjes. Maar een ding is zeker: hier is het genieten geblazen. Het schitterende water tussen de rotsen zal in je geheugen gegrift staan.

Welke stranden ga jij ontdekken? Laat het ons weten!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl