Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Roadtrip op Sardinië!

Ik houd ervan. Eén of twee weken lang een auto huren en dan lekker toeren over het eiland. Voor mij is dit de perfecte manier om een bestemming te ontdekken. Meestal rijdt mijn man en ik heb alle tijd om de omgeving in me op te nemen. Af en toe roep ik: ‘stop!’ Dan heb ik een mooie plek gezien voor een foto of een lekker strandje waar we even kunnen zitten. Het gevoel van vrijheid kun je niet beter omschrijven dan als je een roadtrip maakt. En laat Sardinië de perfecte bestemming voor zijn! Je hebt prachtige steden, mooie stranden en je kunt ook nog eens eilandhoppen. Van alles wat en je kunt je tijd zelf indelen. In dit blog geef ik je drie tips voor jouw roadtrip op Sardinië!

Vroeg op Sardinië

Kijk goed naar de tijden voordat je aan de voorbereiding begint en je vlucht boekt en je auto gaat huren. Mijn tip: arriveer vroeg op Sardinië, dan heb je alle tijd om je auto op te halen en op gemak naar je eerste bestemming te rijden. Onder het genot van een drankje of een hapje kun je nog een keer de route bekijken. Want wie weet zie je al allemaal leuke dingen onderweg die je wilt bezoeken en roep jij ook om de tien kilometer: ‘stop!’ Zo heb je alle tijd om op je eerste dag op Sardinië al direct de tijd om te genieten!

Roadtrip Sardinië

Stedentrip in meerdere dagen

Sardinië barst van de prachtige steden. Het is te kort om maar één dagje in een stad te zijn, want elke stad en haar omgeving heeft wel iets unieks. In Oristano waan je je in de middeleeuwen. Je ziet de stad al van ver als je aan komt rijden, de stadsmuur valt direct op. En in Alghero lijkt het net of je in een Spaanse stad rondloopt door alle Spaanse invloeden. Zoek van tevoren een aantal punten uit die je graag wilt bezoeken, want sommige attracties of bezienswaardigheden moeten wel vooraf geboekt worden. En een aantal wil je echt niet missen.

Nuoro Sardinie

Een leuke tip als je een kortere periode gaat en je toch heel Sardinië wilt zien, dan moet je naar het Madurodam van Sardinië: Sardegna in miniatura. Hier zie je alle hoogtepunten van het eiland in het klein. Maar.. ik raad je toch aan het allemaal zelf te bezoeken in een roadtrip; dat is nog veel leuker!

Grotten, kloven, bergen

Eén van de redenen dat je Sardinië beslist moet ontdekken door een roadtrip, is de prachtige natuur. Als je geen auto hebt op het eiland, is het lastig om van de één naar de andere prachtige landschappen te gaan. Want er is veel op Sardinië, heel veel. Bijvoorbeeld de grotten van Neptunus, deze waanzinnige liggen dichtbij Alghero en echt waar, dit is echt een beleving! Je kunt hier alleen komen via een trap langs de rotsen, of via een boot. En je mag er ook niet zomaar heen, want het aantal bezoekers wordt streng in de gaten gehouden. Dit is dus echt een attractie die je vroeg van tevoren moet boeken. Naast deze grotten heeft Sardinië nog veel meer natuurschatten, waaronder de Gola di Su Gorroppu, dichtbij Nuoro . Dit is één van de diepste kloven in Europa! Dat is zeker een bezoekje waard.

Gola di Su Gorroppu - Sardinië

Duik voor je vakantie eens in alle informatie en tover daar je eigen roadtrip uit, dan wordt jouw roadtrip op Sardinië een feest! Dus boek een vlucht, reserveer een leuke huurauto en ga dit avontuur ook achterna!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl