Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op stap: Grotten van Neptunus (Grotta di Nettuno)

Een vakantie op Sardinië betekent niet alleen zon, zee en strand, maar ook genoeg cultuur en geschiedenis. Als je dit eiland bezoekt, is het zeker een aanrader om een aantal bezienswaardigheden te bezoeken. In dit blog licht ik een historische bezienswaardigheid uit, ideaal voor de geschiedenisliefhebbers. Maar op deze plek valt ieders mond open, deze plek is een perfect voorbeeld van de wonderen van de natuur: Grotta di Nettuno, de Grotten van Neptunus, onderzeese druipsteengrotten.

Paradijs van grotten

De grotten liggen vlakbij Alghero, in het noord-westen van Sardinië. Daar vind je een groot natuurpark, Parco Naturale Regionale di Porto Conte, wat al een bezoek op zich waard is. Maar onderweg naar de grotten kun je dit natuurgebied in je opnemen. Je moet er namelijk dwars doorheen rijden om bij het uiterste puntje te komen, waar je de grotten vindt. Dit grotten zijn onderdeel van de Capo Caccia en dit deel wordt ook het paradijs van de onderzeese grotten genoemd. Daar ligt ook de uitdaging, want je kunt er met de auto niet komen. Nee, om de Grotten van Neptunus te bereiken, moet je een boottocht maken, of voor de echte avonturiers onder ons, een steile rots beklimmen via een pad met ongeveer 655 treden die uit de rotsen zijn gehakt, bekend als de Escala dei Caribol. Je bent dan ongeveer 20 minuten onderweg, maar wel met een adembenemend uitzicht over de zee. Je snapt misschien wel dat je de grotten niet op elk moment kunt bezoeken, maar alleen bij een rustige zee. Durf jij het aan?

Grotta di Nettuno pad

Stalagmieten en stalactieten

Als je er bent, kijk je je ogen uit. Overal waar je kijkt, zie je de stalagmieten en stalactieten in de meest vreemde en bijzondere vormen. Af en toe hoor je een druppel water vallen en je ruikt het steen overal waar je bent. De grotten zijn niet alleen beroemd om de druipstenen, maar ook om La Marmora, het ondergrondse meer. Een bijzondere ervaring om dit te bezoeken, maar wees er op tijd bij! Er zijn strenge regels aan het aantal bezoekers die op hetzelfde moment in de grotten mogen zijn.  Daarnaast mag het grootste gedeelte niet eens bezocht worden. De grotten zijn ruim 4 km lang, maar alleen het begingedeelte is toegankelijk voor bezoekers.

Grotta di Nettuno

Ben jij er wel eens geweest?

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl