Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentip: Alghero

Het prachtige, oude vestingsstadje Alghero is een absolute aanrader voor een dagje sightseeing tijdens je vakantie op Sardinië. Het stadje ligt in het noordwesten van het eiland aan de koraalkust heeft lange zandstranden, een mooie boulevard en een mooi historisch centrum met een interessante geschiedenis. Dankzij de gunstige ligging van de stad op het eiland werd er flink om Alghero gevochten. De stad was lange tijd in handen van de Spanjaarden. De stad wordt door de Catalanen nog liefkozend ‘Barcaloneta’ genoemd en ook de Spaanse architectuur is nog echt terug te zien in de stad. Alghero is bijna meer Spaans dan Sardijns. Het is een stad waar je heerlijk kunt slenteren door de smalle steegjes. Stap hier en daar ook eens een klein winkeltje in. Je zult verrast zijn over de lokale producten. Alghero heeft alle ingrediënten voor een leuk dagje uit! Wat je niet mag missen? Ik tip je drie must sees in het historische centrum!

Chiesa San Michele

De prachtige gekleurde koepel van deze kerk is een opvallende verschijning in de stad. De gekleurde dakpannen zijn in mozaïekstijl gelegd en zijn zeker een foto waard! De kerk van San Michele is gebouwd in 1661. De huidige tegels zijn echter gelegd in 1960, maar dit doet niets af aan de schoonheid van Chiesa San Michele.

chiesa san michele

Museo del Corallo

Omdat er relatief gezien veel koraal te vinden is in de buurt van Alghero wordt de stad ook wel ‘La Riviera del Corallo’ genoemd. Koraal is inmiddels vrij schaars en daarom een beschermd product geworden. In het koraalmuseum, Museo del Corallo, in Alghero kom je alles te weten over dit kostbare rode goud. Zo leer je meer over de legende van het koraal, de biologie en ook de economie. Door een bezoek aan dit museum kom je ook meer te weten over de geschiedenis, cultuur en identiteit van Alghero.

koraalmuseum

Cattedrale di Santa Maria

Deze kathedraal wordt ook wel eens de ‘Duomo di Alghero’ genoemd en is een rooms-katholieke kathedraal. De achthoekige toren op de foto behoort ook tot deze kathadraal. Van origine is het een Gotisch-Catelaanse kathedraal, dit is te zien in de vijf kapellen en de kooromgang van de pastorie, die ook de achthoekige basis van de klokkentoren bevat.

Cattedrale di Santa Maria

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl