Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De mooiste plekjes van Sardinië

De uitgestrekte hagelwitte stranden van ruim 1800 kilometer lang, een rijke historie en de unieke collectie culinaire hoogstandjes maken heel Sardinië. Een eiland ten westen van het Italiaanse vasteland en ten zuiden van Corsica. Speur je net als ik op Google naar de plekken waar je moét zijn als je er op vakantie gaat? In deze blog zet ik de mooiste plekjes van Sardinië op een rij.

Spiaggia della Pelosa

Strandliefhebbers opgelet, want dit is een strand dat je gezien moet hebben! In het uiterste noordwestelijke puntje, ten noorden van Alghero, ligt Stintino. En het strand dat je hier vindt is in één woord: prachtig. Het kleine Spiaggia della Pelosa weet toeristen van het hele eiland te trekken met haar hagelwitte zand en het kraakheldere water. Het wordt omgeven door een maanlandschap van rotsen. In de zee vind je een mini-eiland met daarop de ruïne van een Catalaanse uitkijktoren.

Orosei

Zet koers richting Orosei, waar een van de mooiste kustlijnen van de Middellandse Zee te vinden is. Spectaculaire rotsbaaien, helder water en diverse zeegrotten. In de havenstad is de Romeinse en Spaanse sfeer maar al te goed te proeven, letterlijk en figuurlijk! Dwaal door de steile smalle straatjes vol winkeltjes en heerlijke eettentjes. Santé op de vakantie!

Bosa

Circa 40 kilometer ten zuiden van Algehero ligt het pittoreske rivierstadje Bosa te vinden. De huisjes tegen de heuvel zijn gekleurd in alle kleuren van het palet. Al zigzaggend naar het plaatsje toe, zie je het kasteel Malaspina. In de oude wijk Sa Costa staat het vol pastelkleurige huizen met diverse kerkjes. De mooiste straat van Bosa? Absoluut de Corso Vittorio. Aan deze straat vind je verschillende paleizen.

Asinara

Trek je goede schoenen maar aan, want Asinara is een onbewoond eiland gelegen ter noordwesten van Sardinië. Je bereikt het eiland alleen per boot! De ongerepte natuur herbergt een schat aan dieren. Asini is Italiaans voor ezels. Op Asinara zijn namelijk witte ezels te vinden! Verder leven er nog meer zeldzame dieren, zoals de  Europese bladvingergekko en de Herman schildpad.

Nora

Ben jij fan van het bezoeken van overblijfselen uit de eeuwenoude geschiedenis? Bezoek dan Nora! Dit is een oude Romeinse plaats op ruim 30 kilometer van Cagliari. Er wordt gezegd dat Nora de eerste stad op Sardinië is. Wat je er kan bewonderen? Restanten van tempels, forum Romana, een theater en thermen. En het uitzicht: adembenemend!

Tip: huur een auto, zo kan je écht alle mooie plekjes op Sardinië ontdekken!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl