Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Genieten van unieke wijnen op Sardinië

Ben je wijnliefhebber en hou je ook nog van mooie bijzondere plekken? Dan is Sardinië de perfecte bestemming! Wat veel mensen namelijk niet weten is dat Sardinië een echt wijnoord is. Met ruim 43.000 hectare aan wijngaarden en haar eigen tientallen vergeten inheemse druivensoorten, is wijnteelt de belangrijkste vorm van landbouw op het eiland. Ondanks het lange bestaan van de wijnteelt op Sardinië, is de Sardijnse wijnbouw nooit populair geweest. Pas sinds de laatste vijftien jaar is de wijnproductie aan het groeien. De Sardijnse boeren werken nog volledig ambachtelijk. En daarnaast zijn de wijnen buiten het eiland vrijwel onbekend. Dit maakt de Sardijnse wijnbouw zo speciaal en uniek.

Druivenrassen

De droge rotsige bodem op Sardinië maakt druiventeelt moeilijk. Toch bestaat de druiventeelt in Sardinië uit maar liefs vijftien verschillende soorten druiven! Naast de vele onbekende inheemse druivensoorten, worden er op Sardinië ook bekende druivensoorten verbouwd. Deze druivensoorten zijn vroeger meegebracht naar het eiland door de Feniciers, Fransen en Spanjaarden. Dit zijn onder andere de Vermentino, Gernacha en de Nuragus. Ook kent Sardinië haar eigen druivenrassen. Deze druivensoorten groeien alleen op het eiland, wat de wijn uniek maakt. Dit zijn bijvoorbeeld de Nasco en de Monica. Naast de droge wijnen produceren de Sardijnse boeren ook een versterkte zoete wijn. Dit wordt vooral als aperitief gedronken op het eiland. Tussen de Sardijnse wijnvoorraad zit voor ieder wat wils!

unieke wijnen van Sardinië

Unieke wijnen van Sardinië proeven

Doordat grote wijnimporteurs de wijnen links laten liggen zijn slechts enkele wijnen buiten Sardinië verkrijgbaar. Zo blijven de Sardijnse wijnen erg uniek. De enige manier om de speciale wijnen te kunnen proeven, is een reisje naar het Italiaanse eiland. Sardinië telt tientallen wijngaarden waar je de inheemse wijnen kunt proeven en een rondleiding over de wijngaarden kunt krijgen. De combinatie van het prachtige uitzicht over de groene wijngaarden en een bijzondere wijn, maakt het de perfecte ervaring voor echte wijnliefhebbers!

Ook benieuwd geworden naar een wijnproeverij op Sardinië? Kijk hier voor een vakantie op Sardinië en wie weet proef jij binnenkort deze unieke wijnen!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl