Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wanneer kun je het best op vakantie naar Sardinië?

Sardinië is een net wat minder populaire vakantiebestemming maar de meeste toeristen komen voor de prachtige (en ze zijn echt prachtig!) stranden, de fijne natuur en heeft het eiland ongelofelijk veel oudheid te bieden. Waarvoor je echt naar Sardinië moet gaan, en ik spreek uit ervaring, is voor een rondreis. Daar is het eiland de perfecte bestemming voor! Maar wanneer kun je het best op vakantie naar Sardinië?Omdat dit helemaal afhangt van de reisdoel (en het budget), heb ik een maandoverzicht gemaakt zodat je weet in welke maand je wat kunt verwachten.

Januari en februari

In de maand januari en februari valt relatief veel regen en liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 12 en 18 graden. Ondanks dat het met zonnige dagen overdag best aangenaam is, vind je er niet veel toeristen. Die gaan liever voor de warmere periode. Wanneer je toch besluit in deze maanden te gaan, houd dan rekening met koude nachten en een verwarming in je accommodatie.

Januari en februari zijn de maanden voor de locals; dorpsfeesten, carnaval en noem maar op. De beste timing voor de feestbeesten onder ons!

Lentekriebels

Maart, april en mei is een heerlijke periode om Sardinië te bezoeken. Niet veel regen en langzaam richting de warmte. Het kan verschillen tussen 14 en 21 graden, dus neem zeker een dikke trui mee voor de koude avonden. Helaas voor de zeeliefhebbers is de zee temperatuur is nog niet erg aangenaam, die ligt rond de 15 graden. Nog net te koud voor een duik!

Het eiland staat volop in bloei en dan ook heel aantrekkelijk voor de natuurliefhebbers, wandelaars en de fietsers. Maar vooral voor de cultuurliefhebbers is dit een ideale tijd, want als je de bijvoorbeeld prehistorische graven en tempels wilt bezoeken, kun je alles op je gemak bekijken.

Summertime!

De maanden van juni tot en met september zijn de beste maanden voor Sardinië! Warme temperaturen vanaf 25 graden? Nu kan de zomer echt beginnen. In het hoogst van de zomer, in augustus, kan het zelfs 35 graden worden! De zonnebrand mag je niet vergeten dus. Er is genoeg te doen; veel winkels zijn open tot middernacht open zijn en is het veel te beleven op het eiland.

Wanneer je echt een zon, zee, strandaanbidder bent zijn deze twee maanden echt perfect met de azuurblauwe zeeën, de rotsen en zandstranden. In de maand (de eerste 2-3 weken) augustus hebben veel Italianen zelf ook vakantie, hierdoor kan het extra druk zijn.

Oktober, november en december

In deze maanden neemt de hoeveelheid regen weer toe en daalt de temperatuur vooral in de nachten behoorlijk; de winterperiode komt eraan. Overdag kan het nog heerlijk zijn temperaturen van gemiddeld 21 graden en in november gemiddeld 17 graden. Je kunt heerlijk fietsen, wandelen en cultuur snuiven. Strandbezoekjes worden wel gedurende de maanden wat minder aantrekkelijk.

Wil je in december naar Sardinië? Laat je dan betoveren door de kerstsfeer; het is er prachtig in deze tijd van het jaar!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Iscrixedda

Familie van Baarsen, 13 maart 2017

Grote plekken rondom de caravan!

Ligging is aan zee. Is een camping met goede voorzieningen (campingwinkel, uitstekend restaurant, cafe). Grote plekken rondom de caravan. Directe omgeving is rustig en weinig activiteiten. Omgeving is niet direct op de toerist ingesteld. Je moet er met de auto op uit voor activiteiten of voor een omgeving waar meer restaurantjes en winkeltjes zijn te vinden.

Bezocht Iscrixedda in september 2017 met partner.

Bestemming bekijken

Blogcategorieën

Sardinië.nl