Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentip: Oristano

Deze historische stad wordt in Sardinië ook wel Aristanis genoemd en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Oristano. Als je om heen kijkt in de provincie Oristano, zie je de uitgestrekte graan- en rijstvelden en bossen. Naast de stadsgeluiden die je van veraf hoort, hoor je niks anders. Je voelt overal de rust en ruimte.

Al lopend door de stad merk ik aan de gebouwen dat de stad in al eeuwen oud is. Gebouw na gebouw.. In deze stad kijk je je ogen uit! Kom je van onder de rivieren en vier je graag carnaval? Dan is dit een interessante plek voor je. De viering van het carnaval heeft namelijk zijn wortels in de Middeleeuwen. Vanaf de laatste zondag van carnaval tot de eerstvolgende dinsdag gaat Oristano terug in de tijd: er wordt dan drie dagen lang feest gevierd met verschillende eeuwenoude tradities. Ruiters in typisch Sardijnse en Spaanse kleding voeren dan bijvoorbeeld spectaculaire stunts uit op hun paarden.

Ook buiten deze tijd is Oristano een aanrader om te bezoeken. Deze drie must-sees wil je dan zeker niet overslaan!

Mura Medievali

Deze oude stadsmuur is niet te missen als je Oristano bezoekt. De Middeleeuwse muur geeft de stad echt haar charme en voor het mooiste uitzicht is het vooral een aanrader om vanaf de jachthaven op de stad aan te lopen. De muur loopt grotendeels rondom de stad en heeft een wandelgedeelte en een gedeelte om over te fietsen.

Parco Paleontologico Dinosardo

De naam verklapt het al: in dit park vind je grote paleontologische ontdekkingen. Ga op zoek naar de geschiedenis van het leven op aarde en kijk naar de verschillende modellen van dinosaurussen. Ik ging hier op ontdekkingsreis door het land van de dinosaurussen. Van de ene dinosaurus naar de andere, allemaal enorme dieren die miljarden jaren geleden leefden op Sardinië, Italië en de rest van de aarde. Waanzinnig om een keer mee te maken! De reproducties van de uitgestorven dieren zijn indrukwekkend om te zien, helemaal de levengsrote legendarische Antonio (‘Tethyshadros Insularis’). Dit park is echt een aanrader met kinderen, maar ook zonder zul je er een prachtige dag hebben.

Antiquarium Arborense

Op zoek naar meer cultuur? Rondstruinend door Oristano stuitte ik op dit museum; Antiquarium Arborense. Normaal ben ik niet een museumganger, maar dit museum is echt de moeite waard. Binnen vind je een persoonlijke collectie gericht op Giuseppe Pau: een geleerde afkomstig uit Oristano. Laat je inspireren door de kunst uit de 15e eeuw en loop ook zeker even langs de oude plastic stadsmodellen. Het museum heeft een gratis wandeltour van twee uur en heeft daarnaast ook een gedeelte dat is ingericht voor blinden en slechtzienden.

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl