Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Klimaat op Sardinië

Ik word direct vrolijk als ik kijk naar de weersvoorspellingen voor dit weekend: heerlijk lenteweer! Ik ben totaal geen fan van de winter en hoop elke winter weer dat deze zo snel mogelijk voorbij is. Ook in de zomer is het in Nederland niet het lekkerste weer ooit… Ik vlucht daarom liever naar het zuiden en breng hier zo lang mogelijk door om van de zon te genieten. Eén van de zuid-Europese eilanden waar het in de zomer altijd lekker weer is, is Sardinië. Misschien is Sardinië in hartje zomer voor sommige mensen zelfs te warm. Benieuwd hoe het zit met het klimaat op Sardinië? Je leest het in dit blog!

Klimaat op Sardinië

Sardinië kent net als veel Zuid-Europese bestemmingen een subtropisch, mediterraan klimaat. De zomers zijn er warm en de winters zijn er mild, waardoor je eigenlijk in elke periode van het jaar op Sardinië kunt verblijven. Op Sardinië wordt het nooit echt koud, wat het voor mij de perfecte bestemming zou maken om te overwinteren. Het is dat ik in Nederland mijn hele leven heb opgebouwd, geen woord Italiaans spreek en mijn vriend absoluut niet wil verhuizen naar een Italiaans eiland, anders zou ik dit serieus overwegen. De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden ligt tussen de 8 en 15 graden. In november worden er nog makkelijk temperaturen van 17 graden gehaald. Sardinië als bestemming voor de herfstvakantie lijkt al helemaal een goed idee: het is hier dan nog tussen de 20 en 25 graden. De ideale temperatuur voor mensen die van een niet te warme, actieve vakantie houden.

Toch is Sardinië ook voor deze groep een prima bestemming voor de zomervakantie. Dit komt doordat het op Sardinië vaak lekker waait. Deze wind komt van zee en uit de mistral van Zuid-Frankrijk en geeft een lekker briesje wanneer je aan het strand van een drankje zit te genieten. Als ik hier aan denk, dan heb ik meteen zin om mijn volgende vakantie naar dit eiland te boeken!

Cocktail strand - klimaat op Sardinië

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl