Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waar moet je aan denken bij een autoreis naar Sardinië?

Met de auto op vakantie? Dan hoef je Sardinië niet van je lijstje met potentiële vakantiebestemmingen te schrappen! Dit Italiaanse pareltje is namelijk prima aan te rijden met eigen vervoer. Na een rit van zo’n dertien uur sta je op Italiaanse bodem en kun je alle pracht en praal van Sardinië ontdekken. Mét eigen auto en het maximale gevoel van vrijheid. Ook van plan om een autoreis naar Sardinië te maken? Hier moet je rekening mee houden.

1. Neem een routekaart mee

Tegenwoordig beschikt bijna iedereen wel over een TomTom die je overal en altijd de weg wijst. Ook via Google Maps navigeer je eenvoudig van A naar B. Toch is het slim om altijd een Europese kaart bij de hand te hebben in geval van nood. Het zou zomaar kunnen dat je TomTom niet geheel up-to-date is of je internetverbinding niet meewerkt. In dat geval is het fijn om een papieren routekaart achter de hand te hebben die je in het buitenland op weg helpt. Zo weet je zeker dat je op de goede weg zit.

autoreis naar Sardinië
Foto van Tabea Schimpf via Unsplash

2. Denk aan een autoverzekering

Ga je met de auto naar het buitenland? Dan is een goede autoverzekering een must. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje en je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan tijdens je autoreis naar Sardinië. Handig om te weten is dat je geen speciale verzekering af hoeft te sluiten, aangezien je autoverzekering ook in het buitenland geldig is.

3. Plan een overnachting in

Hoewel een autorit van dertien uur te overzien is, is het toch een fijn idee om een overnachting gepland te hebben staan. Zo kunnen jullie na een aantal uur autorijden genieten van een paar uur slaap, een stevige maaltijd en een verfrissende douche. Wel zo fijn om fris en fruitig achter het stuur te zitten! Hoewel je in de meeste gevallen ook last minute een overnachting kunt boeken, is het verstandig om dit voorafgaand aan de reis geregeld te hebben. Zo kun je hier rekening mee houden bij het bepalen van je route. Toch besloten om door te rijden? Vaak kun je bij de grotere platformen je boeking kosteloos annuleren tot een paar uur van tevoren.

autoreis naar Sardinië
Foto van Marten Bjork via Unsplash

4. Boek de ferry op tijd

Wie naar Sardinië wil afreizen met de auto, is verplicht om de ferry te pakken vanuit het vasteland van Italië. Gelukkig is de overtocht goed te doen en sta je voor je het weet met je auto op het eiland. Dagelijks vertrekken er meerdere ferry’s naar diverse steden op Sardinië. Reis je in het hoogseizoen naar Sardinië? Zorg dan dat je de veerboot op tijd boekt, ook omdat je dan profiteert van een lagere prijs.

5. Denk aan vignetten en contant geld

Reis je naar Italië? Dan kun je onderweg diverse tolwegen tegenkomen. Het is daarom handig om hierop voorbereid te zijn en alvast vignetten te regelen voor de landen waar je doorheen reist. In sommige landen is het echter de gewoonte om tol te betalen. Zorg er daarom voor dat je ook contant geld in de auto hebt liggen waarmee je kunt betalen.

autoreis naar Sardinië
Foto van
lilzidesigns via Unsplash

Nu weet je precies waar je aan moet denken bij het maken van een autoreis naar Sardinië. Zou jij met de auto naar het Italiaanse eiland willen reizen?

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl