Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stedentip: Sassari

Op Sardinië word je verleid door de 1.800 kilometer lange kustlijn met ontelbare baaien, grillige kliffen, witte stranden met kraakhelder water en Nuraghi-bouwwerken. Ga jij op vakantie om in de culturele schat van het land te ontdekken? Laat dan zeker een voetafdruk achter in Sassari, want deze stad neemt je mee door eindeloze verhalen.

Sassari

In het noordwesten van het Italiaanse eiland Sardinië vind je één van de acht provincie: Benvenuto in Sassari! Deze provincie grenst aan de noord- en westkant aan de zee en is een veelzijdige provincie. Of je nu gaat voor een stedentrip, strandvakantie of wandelvakantie: Sassari is een allemans vriend. De historische steden zijn omringd door het rijk groene landschap met eeuwenoude olijfbomen, valleien en nuraghes. Duik je met me mee in de gelijknamige hoofdstad Sassari

Sassari-stad

Sassari ligt niet ver van de kust en is een echte studentenstad. Zoals altijd in Italiaanse studentensteden kan je voor een paar euro lekkere pizza’s krijgen én er zijn gezellige cafés. Geloof mij: een stedentrip naar Sassari is er een voor in de boeken.

sassari plein

De Sardijnse historie

Sassari barst van een imposante kunstcollectie, cultuur en historische archieven. Dwaal door de straten van de stad en ontdek alle prachtige paleizen en oude gebouwen, ontworpen in de stijl van het neoclassicisme. Het plein Piazza d’Italia vorm het centrum van de stad. Aan dit plein kan je de paleizen bewonderen, zoals Palazzo Giordano Apostoli. Ben je net als mij een liefhebber van terrasjes? In Sassari kan je je laten verassen met een Sardijnse likeurtje Mirto of het steekgerecht ‘La Cavolata’.

Vervolgens is het tijd om terug in de tijd te gaan met een bezoek aan het Palazzo Ducala en het Castello Aragonese. De Chiesa di San Michele is een eeuwenoude kerk en waakt met haar gekleurde koepel over de stad. De piramide van Mont d’Accoddi is een unieke verschijning in het Middellandse Zeegebied en is echt súper oud! Ook kalksteenklippen Capo Caccia van maar liefst 200 meter hoogte zijn meer dan een bezoek waard, en wow wat een uitzicht over de Sardijnse Zee heb je hier! 656 treden lager bereik je de grotten van Neptunus. Tip: doe een lekkere warme trui aan, want hier is het koud!

Sassari koepel

Moeder Natuur

Om even van de drukte van de stad te ontsnappen, vind ik het altijd fijn om een wandeling door het park te maken. Net buiten Sassara ligt di Monserrato, een park dat in de 19e eeuw is aangelegd. Maar om de flora en fauna van Sardinië te spotten, raad ik je aan om naar Giardini pubblica, Monte Rosello en Via Di Vittorio te gaan.

Wat zijn jouw belevenissen in Sassari?

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl