Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Reistips voor je vakantie naar Sardinië

Je bent er éindelijk over uit: deze zomer wordt Sardinië je vakantiebestemming. Campings, hotels of B&B’s zijn geboekt, je hebt een to-do-lijstje gemaakt en bent al helemaal klaar om te gaan bakken op het strand. Maar dan, nog één belangrijk dingetje: je reis. Op welke manieren kun je naar Sardinië en waar kun je dit het goedkoopst boeken? Ik geef je wat tips!

Met de auto en ferry naar Sardinië

Eerlijk is eerlijk, het is een eindje rijden, maar het kan. Met de auto en ferry naar Sardinië is een mooie manier om veel van Europa te zien én het is handig dat je dan meteen ook je eigen vervoer hebt op het eiland. De auto kan namelijk gewoon mee op de ferry. Let wel op: niet op alle ferry’s zijn aanhangwagens en caravans toegestaan.

Er zijn diverse vertrek- en aankomsthavens, en verschillende maatschappijen die de overtochten aanbieden: Tirrenia, Corsica Sardinia Ferries, Moby Lines en La Meriodonale.  Je heen- en terugreis hoeven overigens niet per se dezelfde vertrek- en aankomsthaven te hebben.

Daarnaast kun je kiezen voor een snelle overtocht, of een overtocht met overnachting. Een tip: kijk en vergelijk. Welke aanbieder je uiteindelijk moet kiezen hangt erg af van je vertrekdatum en reistijd. In het weekend zijn de boottochten vaak duurder dan doordeweeks. Het kan ook nog wel eens goedkoper uitvallen als je ruim van te voren boekt!

Vliegen naar Sardinië

Een snellere optie is natuurlijk in het vliegtuig stappen naar Sardinië, de vlucht duurt ongeveer twee uur. Er zijn drie luchthavens op het eiland. Deze liggen ver uit elkaar, kies dus degene die het dichtst bij de (eerste) accommodatie van jouw vakantie ligt. De grootste luchthaven is bij Olbia (in het noordoosten), daarnaast heb je ook een luchthaven bij Cagliari (zuid) en Alghero (noordwest). Ook voor het kiezen van een vlucht geldt: kijk en vergelijk. Een handige tool hiervoor is Skyscanner. Uit een onderzoek van hen is gebleken dat je een vliegticket het beste 8 weken van te voren moet boeken, hiermee bespaar je zo’n 11% op de gemiddelde prijs!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl