Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Eilandhoppen op de Maddalena eilanden

Misschien heb je nog nooit gehoord van de Maddalena eilanden maar vandaag brengen we er een bezoekje aan. Dit is een eilandengroep rondom Sardinië. Van al deze eilanden zijn er maar 3 bewoond, de overige bestaan vooral uit prachtig, ongerept natuur, dus genoeg om te ontdekken en te zien! Wij nemen je mee tijdens ons bezoek!

La Maddalena

We gaan als allereerst met de veerboot vanuit Parlu naar ons eerste eiland, La Maddalena. We treffen een super leuke plek aan met veel barretjes en restaurantjes in het oude historische centrum. Je kunt hier heerlijk het Sardijnse eten proeven. Het meest opvallend is toch wel de 180 km aan prachtige kustlijnen. Helder blauw! We vervolgen onze tocht naar het informatie centrum waar we alles te weten komen over de eilanden. De mooiste stranden, de beste wandelroutes en de interessantste bezienswaardigheden.

Caprera

Er wordt ons verteld dat je vanaf La Maddalena de loopbrug kunt nemen naar het eiland Caprera. Caprera is naast La Maddalena en Santa Maria het derde bewoonde eiland. Het eiland reikt zich uitstekend voor de wandelliefhebbers.De natuur is hier op haar mooist. We besluiten tijdens het wandelen even een pauze te nemen om een bezoekje te nemen aan het Garibaldi huis.

Onbewoonde eilanden

We waren erg nieuwsgierig naar het zogenaamde roze strand, Spiaggia Rosa. Hier zou het zand roze gekleurd zijn. Helaas is dit strand niet meer open voor bezoek. Ondanks dat Spiagga Roza niet meer toegankelijk is omdat het beschadigd werd, zijn de overige stranden absoluut de moeite waard! We hebben een bezoek gebracht aan het Spiaggia Cavaliere strand op het onbewoonde eiland Budelli. De rust, het uitzicht en de schoonheid zijn echt om te genieten. Er zijn nog maar weinig plekken op de wereld waar je het allemaal tegelijk kan vinden. Wanneer je een beetje van activiteit houdt tijdens je vakantie is het zeker de moeite waard om met een gehuurd zeilbootje de eilandjes te bezoeken. Vooral de meest noordelijke eilandjes Budelli, Razzoli en Santa Maria zijn van een ongekende schoonheid.

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl