Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met de auto door Sardinië: 4 redenen

Sardinië heeft onwijs veel te bieden en aangezien het eiland niet zo groot is, kun je dit het beste met de auto ontdekken. Ik geef je 4 redenen waarom je echt een keer een roadtrip door Sardinië moet maken.

Klein eiland waar je veel kunt ontdekken

Sardinië is een eiland met heel veel mogelijkheden. De omgeving van het eiland is erg mooi. Door het subtropische klimaat is het landschap van Sardinië helemaal begroeid. Als je ervoor kiest om het eiland met de auto te ontdekken, dan kun je mooie stranden bezoeken, verschillende stadjes verkennen en de mooie omgeving bewonderen. Zo kun je je echt mengen in de cultuur van Sardinië!

sardinie

Foto via Pixabay

Stranden die alleen bereikbaar zijn met de auto

Sardinië staat ook wel bekend om haar prachtige stranden die een tropisch uiterlijk hebben. Helder azuurblauwe zee en uitgestrekte witte stranden. Het is echt een droomplaatje. Vaak is het wel zo dat de mooiste stranden moeilijk bereikbaar zijn. De wegen zijn onverhard en de dichtstbijzijnde stadjes liggen een paar kilometer verderop. Je moet dus echt met de auto zijn om het strand te kunnen bereiken.

auto-sardinie

Foto via Pixabay

Verschillende stadjes bezoeken

Sardinië heeft veel verschillende stadjes die allemaal wat anders te bieden hebben. Het is zonde om de hele vakantie in één stad te blijven, terwijl er zo veel te ontdekken is. Als je met de auto op vakantie gaat kun je een selectie maken van verschillende leuke steden in Sardinië waar je zeker heen wil gaan. Tip: zorg dat je rond lunchtijd in een stadje bent aangekomen zodat je hier heerlijk kunt genieten van een goed Italiaans gerecht. Als je verschillende plaatsen bezoekt, vraag dan ook naar de lokale traditionele gerechten en laat je verrassen!

stadjes sardinie

Foto: Stephanie Albert via Pixabay

Tijdens de reis van de omgeving genieten

Het is heerlijk dat je met de auto vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Zin om naar een stadje te gaan of toch om een middagje te bakken in de zon op een van de mooie stranden? Of ga je een wandeling maken door de mooie natuur? Het kan allemaal. Het fijne van een roadtrip is dat je ook onderweg kunt genieten van de omgeving. Je leert het landschap pas echt kennen als je kilometers over het eiland heen rijdt. Ook buiten de steden om is er heel veel te zien. Probeer dus ook te genieten van de reis, dit is meer dan alleen een route om bij je bestemming aan te komen.

auto omgeving

Foto: Adege via Pixabay

Goed voorbereid de weg op

Natuurlijk wil niemand eindigen zoals op bovenstaand plaatje. Maar niet onbelangrijk is dat je voor je weg gaat even je autoverzekering checkt. Als je veel kilometers gaat rijden dan moet je wel zeker weten dat je goed gedekt bent bij eventuele schade of pech. Het is iets waar je liever niet over nadenkt bij je vakantie, maar als het toch gebeurt dan ben je blij dat het allemaal goed geregeld is.

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl