Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Goed voorbereid naar Sardinië

Yes, je gaat dit jaar op vakantie naar Sardinië! Dat is natuurlijk iets om naar uit te kijken. Het voorbereiden van de reis is dan ook een leuke manier om alvast in de vakantiestemming te komen. En ook een belangrijke stap, want er zijn een aantal dingen die je bij je reis naar Sardinië niet over het hoofd moet zien. Ik geef je daarom in dit blog een aantal tips om goed voorbereid naar Sardinië te gaan.

Inpakken

Tijdens het inpakken kun je alvast lekker wegdromen bij de witte zandstranden van het eiland. Oh ja, bikini/zwembroek en een goed boek dus zeker niet vergeten! Maar ook belangrijke zaken als je telefoon (met oplader!), portemonnee en identiteitsbewijs moeten zeker op je lijstje staan. Ook is het handig om een goede koffer voor in de auto of het vliegtuig te hebben. En in de auto is een koelbox (bijvoorbeeld te bestellen via Coolblue) niet overbodig. Zo blijft je drinken lekker koel en kun je ook broodjes voor onderweg meenemen.

Heb je veel waardevolle spullen mee? Dan kan een reisverzekering van Ohra handig zijn, zodat je bij een onverwacht ongeluk schade en waardevolle spullen vergoed krijgt.

zonnebril

Foto: Cesardv via Pixabay

Overtocht

Als je met de auto gaat is het handig om van tevoren alvast de overtocht naar Sardinië te regelen. Een veelgebruikte route is van Genua (Ligurië) naar Olbia of van Livorno (Toscane) naar Olbia. Olbia is een havenstad in het noorden van Sardinië.

Wil je liever op vakantie in hoofdstad Cagliari (in het zuiden), dan kun je daar natuurlijk ook rechtstreeks naartoe. Het best neem je dan vanaf Civitavecchia (Lazio) de boot naar Cagliari.

veerboot

Foto via Pixabay

Luchthavens

Ga je met het vliegtuig naar Sardinië, dan is het handig om te kijken op welke luchthaven je het best aan kunt komen. Vanuit Nederland kun je naar Alghero, Olbia of Cagliari vliegen. Voor een vakantie in het zuiden van het eiland kun je het best naar Cagliari vliegen. Alghero en Olbia liggen in het noorden, Alghero aan de westkust en Olbia aan de oostkust. Je kunt natuurlijk ook in Olbia of Alghero beginnen en naar het zuiden reizen, om vanaf Cagliari weer terug te vliegen.

Auto huren

Als je met het vliegtuig gaat, maar wel graag het eiland wilt ontdekken, is een huurauto een must. Over het hele eiland loopt eigenlijk één lange snelweg, van Olbia naar Cagliari. In totaal is dit 270 kilometer, dus je zou dit zelfs in één dag kunnen rijden.

Heb je de tijd, dan is het leuk om ook de minder grote wegen te nemen en zo nog meer van het eiland en de natuur te zien.

auto huren autoroutes Sardinië

Foto: Lars Nissen via Pixabay

De vakantie kan beginnen!

Eenmaal op bestemming aangekomen kan de vakantie beginnen. Genieten van de witte zandstranden, mooie steden en het heerlijke Sardijnse eten. La dolce vita!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl