Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een dag op ontdekking op het schiereiland Sinis

Tijdens een vakantie ga ik zelf altijd op zoek naar de mooiste plekken, die nog (vrij) onontdekt zijn door toeristen. Zo ook op Sardinië! Er zijn prachtige stranden te vinden op dit eiland, die zo mooi zijn dat ze niet voor niets druk worden bezocht. Zeker niet overslaan dus, maar wissel het eens af met een plek waar je juist meer locals spot dan toeristen. Waar je moet zijn? Op het schiereiland Sinis. Ik vertel je er alles over in dit blog.

schiereiland Sinis

Foto: Leonard Cotte via Unsplash

Ontdek de natuur van Sinis

Het Sardijnse schiereiland Sinis is een natuurgebied op zichzelf. Je kijkt je ogen hier uit naar de prachtige en afwisselende natuur. Extra leuk is het daarom om een scooter te huren en Sinis op deze manier te verkennen. Zo geniet je van het zonnetje, en hoef je geen enkele highlight te missen. Benieuwd waar je je scooter zeker even moet parkeren?

De kwarts stranden

De stranden op het schiereiland Sinis zijn nét wat bijzonderder dan de andere stranden op het eiland en in de rest van Europa. Hier wandel je namelijk niet in fijn zand, maar in kwartszand. Kwartszand is grover van structuur en lijkt op rijstkorrels. Het kwartszand is witter dan wit en daarmee een lust voor het oog. Er zijn verschillende stranden op Sinis waar je kunt zonnen op kwartszand. Een aanrader? Dat is Arutas. Een populair plekje onder de Italianen zelf! En het zeewater? Dat is hier blauwer dan blauw.

Flaneren langs de haven

Een aantal uurtjes doorgebracht op het strand? Stap weer op je scooter en zet je tocht voort naar het zuiden van schiereiland Sinis. Met enkele restaurants aan de haven is dit de ideale spot voor een lunch stop. Blijf na de lunch nog even hangen om Tharros te bezoeken. Hier vind je indrukwekkende archeologische opgravingen.

Flamingo’s spotten

Vergeet de Caribbean, want flamingo’s spot je ook hier. Rijd naar het zoutmeer Stagno Sale Porcus, waar de roze dieren de show stelen. Houd er rekening mee dat dit meer een populaire plek is om te overwinteren. In hartje zomer zijn de flamingo’s dus tijdelijk vertrokken.

Flamingo's spotten op schiereiland Sinis

Foto: Gaetano Cessati via Unsplash

En ben jij klaar om het schiereiland Sinis te ontdekken? Deze accommodaties liggen op een steenworp afstand van deze plek. 

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl