Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Motortour

De beste motorroutes op Sardinië

Sardinië beschikt over een kuststrook van ruim 1800 kilometer lang. Tour met je motor langs de kuststrook met zijn parelwitte zandstranden en stop bij verschillende baaitjes. Maar ook het binnenland van dit eiland zit vol verassingen! Bergachtig is het wel maar daardoor juist geweldig om te ontdekken met de motor. Inspiratie nodig? Op deze pagina delen wij tips zodat jij je favoriete motorroute samenstelt!

Motortour Sardinië

Handig om te weten

Een eiland als Sardinië, dat heb je toch zo gezien? Niets is minder waar! Want vele kiezen voor een roadtrip van een maand. Dankzij de vele kronkelwegen in het binnenland raak je niet snel uitgekeken maar wil je je motorroute op het laatste moment toch wat inkorten? Dan sla je wat kronkelwegen over en tour je verder langs de kust, ideaal!

Wil je met je eigen motor naar Sardinië? Doen! Want de reis naar de plek van bestemming is vaak al een van de hoogtepunten van je reis. Overvaren naar het eiland kan vanuit verschillende opstappunten.

Verder is een goede motoruitrusting niet geheel overbodig wanneer je op de motor door Sardinië trekt. Optimaal genieten van de prachtige omgeving door te kiezen voor een helm met een breed gezichtsveld én zonnevizier, bij Helmonline.nl vind je hem.

Cagliari als startpunt

Cagliari ligt in het zuiden van Sardinië en vormt een perfect startpunt voor jouw motortour. Vanuit hier rijd je via de westkust naar boven en via de oostkust weer terug naar beneden. Zo blijft geen enkel stukje ongezien! Een echte must see nabij Cagliari zijn de lagunas waar je flamingo’s spot, Santa Gilla is de grootste.

Motortour, Cagliari

Op motortour langs de oostkust

Wanneer je je bevindt aan de oostkust van Sardinië moet je zeker even stoppen bij Arbatax. Deze rode rotsen zijn een lust voor het oog! Sla daarnaast vanaf de oostkust ook het binnenland in, richting Nuoro. In deze plaats vind je een 955 meter hoge berg. De route naar de top van de berg is één van de mooiste motorroutes die je kunt vinden op het hele eiland. Eenmaal boven heb je een panoramisch uitzicht over Nuoro.

Motortour, Arbatax

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl