Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Veerboot

Met de veerboot naar Sardinië

Je kan natuurlijk met het vliegtuig naar Sardinië, maar niets is zo fijn als je eigen auto bij je hebben. Er is ook nog een andere optie: met de veerboot naar Sardinië. Hoewel dit je iets meer tijd kost, maakt het dat niet minder leuk! Op het eiland zelf kan je vervolgens met je eigen auto rondrijden en hoef je geen moeite te doen om een auto te huren op het vliegveld.

Ferry

Er varen meerdere ferry’s naar Sardinië. Je hebt bijvoorbeeld Sardinië Ferries, Moby Lines, La Meriodionale of Tirrenia. Deze ferry’s hebben allemaal hun eigen routes en prijzen. Sommige varen sneller en vaker en andere gaan maar één keer per week. Je kan ze het beste zelf vergelijken, maar je hebt heel veel keuze uit de opstapplekken. Je kan bijvoorbeeld opstappen in Toulon, Nice, Savona of Genua en vervolgens kan je zelf kiezen bij welke haven je aan wilt leggen. Op Sardinië heb je bijvoorbeeld de keuze uit Olbia, Golfo Aranci, Arbatax, Cagliari , Porto Torres of Santa Teresa. Let goed op waar je verblijft op het eiland, want daar kan je je aankomstplek op aanpassen. Het is natuurlijk niet fijn als je in het noorden aanlegt en daarna nog naar het zuiden moet rijden.

Via Direct Ferries krijg je een makkelijk overzicht van alle ferry’s van en naar Sardinië.

Faciliteiten

Alle veerboten hebben hun eigen grote faciliteiten, maar op elke veerboot kan je je eigen hutje huren. Je hebt hutten voor twee personen, maar ook voor meer personen. Als je overdag reist, hoef je niet per se een hut te nemen, maar als je ’s nachts reist is dat een optie waar je zeker over na moet denken. De prijzen liggen dan wel wat hoger, maar je hebt wel een goede nachtrust te pakken. De hutten zijn vaak uitgerust met een kleine badkamer en bedden.

Slim kiezen

Als je slim kiest, kan je dat in veel gevallen kosten besparen. Zo liggen de prijzen van de veerboten in het weekend hoger dan wanneer je doordeweeks reist. Let daarop met het boeken van je reis. Alle boten vertrekken daarnaast op andere tijdstippen. Kies de tijdstippen die jij het fijnst vindt, maar zorg wel dat je je eerste accommodatie sowieso al hebt geboekt op Sardinië. Als je de nachtboot neemt, win je tijd, dus daar kan je ook over nadenken.

Tot slot is het soms goedkoper als je met een andere maatschappij terugvaart. Je kunt ook via een andere route terugvaren. Als je met een andere maatschappij boekt, zorg dan wel dat je controleert of ze dezelfde regels hebben. Op sommige veerboten zijn aanhangwagens namelijk verboden.

Met de veerboot naar Sardinië is dus zeker een optie die je kan overwegen! Je bent wat langer onderweg, maar je hebt wel je eigen auto bij je. Daarnaast kan je onderweg overal stoppen waar je wilt.

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl