Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Kristalhelder water, ontelbare baaien en unieke granieten rotsformaties die zijn uitgeslepen door de wind. We hebben het natuurlijk over de Costa Smeralda! De geurige aanwezigheid van Mediterrane bloemen en planten maken deze plek één van de mooiste natuurlijke omgevingen ter wereld.

Ontdekking

In de jaren zestig van de vorige eeuw werd de Costa Smeralda ontdekt door een groep investeerders. Tezamen kochten zij de kuststrook tussen Portisco en Baia Sardinia met een lengte van ongeveer 55 kilometer. De groep heeft het ongerepte landelijke kustgebied omgebouwd tot een populaire vakantiebestemming voor de internationale jetset.

Er wordt gelukkig nog steeds zeer streng op toegezien dat de natuurlijke schoonheid van het landschap behouden blijft. Alle bebouwing moet in harmonie met de omgeving zijn. Bijna alle gebouwen aan de Costa Smeralda zijn gemaakt van inheems materiaal zoals graniet. De bekendste toeristenbestemming van de Costa Smeralda is Porto Cervo met een bruisend centrum, elegante winkels en een opwindend nachtleven.

Porto Cervo

Een bezoek aan Porto Cervo is niet compleet zonder bezoekje aan de jachthaven waar iedereen zich vergaapt aan de meest luxueuze jachten van de Middellandse Zee. De kustweg biedt prachtige panoramische uitzichten over het schitterende blauwgroene zeewater, de steile kliffen en de eilandengroep van de Madalena-archipel.

Rust en natuur

De Costa Smeralda is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen op Sardinië. Deze kustlijn biedt de juiste mix van rust en mooie natuur enerzijds en luxe en vermaak anderzijds. Naast de chique vijfsterrenhotels, die nog steeds een grote aantrekkingskracht uitoefenen op de rich and famous uit de hele wereld, heeft de Costa Smeralda ook een ruim aanbod van vakantiewoningen en gezellige campings om een heerlijke vakantie op Sardinië door te brengen.

Sardinië.nl