Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met de auto naar Sardinië, dit regel je vooraf!

Een vakantie naar Sardinië met de auto? Dat is heel goed te doen. Het is natuurlijk wel een behoorlijk eind rijden, maar met de wachttijden op Schiphol van tegenwoordig en de oplopende kosten van tickets is het een slimme keuze om gewoon in je eigen vertrouwde auto te gaan. Je kunt dan meteen zoveel spullen meenemen als je zelf wilt. Net als wanneer je met het vliegtuig naar het prachtige Sardinië reist, vergt het ook bij een autoreis wel wat voorbereiding. Wanneer je namelijk goed voorbereid op pad gaat, zal de reis soepeler verlopen en zullen eventuele tegenvallers snel opgelost kunnen worden. Welke zaken je vooraf regelt? Lees snel verder.

Goed gedekt?

Het is altijd goed voordat je op reis gaat je verzekering te checken. Twijfel je of je voldoende gedekt bent? Dan is online je autoverzekering vergelijken een goed idee. Je kunt tegenwoordig eenvoudig online de kosten van je autoverzekering berekenen en kijken wat het meer kost om bijvoorbeeld van WA naar WA plus te gaan. Ook kun je zien hoeveel het kost om een buitenlandservice toe te voegen of juist een beetje af te schalen wanneer van jouw auto het nieuwste wel af is. Kortom, duik even in je verzekering en dan kun je met een gerust hart de autoweg op.

Ken de regels

Ondanks dat Italië ook in de EU ligt, gelden er wel degelijk andere regels. Zo zijn ze heel streng op het gebruik van een mobiele telefoon in het verkeer, je mag bijvoorbeeld bij handsfree bellen maar één oordopje in. Zo hoor je ook nog de verkeersgeluiden namelijk. Ook zijn de maximumsnelheden anders en veranderen die naarmate het weer slechter wordt. Ook de regels omtrent kinderzitjes zijn vrij strikt. En de winterbanden? Die moeten in de zomer toch echt wel verwisseld zijn!

Boek de boot

Als je naar Sardinië gaat, zal je natuurlijk ook een stukje met de boot moeten. Dit is altijd een leuke belevenis. Maar zeker in het hoogseizoen is het raadzaam deze al in een vroeg stadium te boeken. Een veelgebruikte oversteek naar Sardinië is die van Livorno naar Olbia. Twee rederijen exploiteren deze route. Dat zijn Moby Lines en Grimaldi Ferries. Moby Lines vaart in 7 uur naar Olbia en Grimaldi Ferries in 9 uur, de kosten verschillen ook tussen deze twee dus leg dit tijdig vast. Het is een slimme keuze om een overnachting voorafgaand in de buurt te plannen, mocht je in de file staan dan weet je zeker dat je niet de boot mist en heb je ruim de tijd om aan boord te komen.

Kortom, de voorpret voor een vakantie richting Sardinië kan niet vroeg genoeg beginnen. Verheug je niet alleen op het heerlijke eten en de omgeving, maar bereid je ook voor op de praktische zaken. Dit voorkomt onnodige tijdsverspilling en stress wanneer je onderweg bent. Natuurlijk gelden ook de algemene tips bij een autovakantie; zorg voor voldoende eten en drinken voor het geval je stil komt te staan, zorg voor entertainment voor de kinderen en verzin wat gespreksstof met je partner. Voor je het weet vliegt de reis voorbij en kun je proosten met een goed glas wijn op een prachtige vakantie!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

Tonnara

Familie Hollebrands, 16 mei 2019

Heerlijke camping

Ervaring

Vooral de rust op de camping. Geen muziek op de camping. Wel even wat muziek bij het zwembad. `s-Avonds heerlijk rustig. Uitzicht is grandioos. Aan de baai en toch ook een zwembad. Camping is ook niet te groot.

Tips in de omgeving

De stranden en het leuke dorpje Sant`Antioco met mooie boulevard en cultuur zijn echte aanraders. Op het vaste land van Sardinie zijn Trentalis en Iglesias mooie dorpen. Veel te zien op archeologisch gebied Stranden in het zuiden van Sardinie zijn schitterend.

Bezocht Tonnara in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Sardinië.nl