Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Sant’Efisio processie op Sardinië

Ga jij dit voorjaar naar Sardinië? Dan moet je zeker een van de meest indrukwekkende religieuze evenementen van Sardinië bezoeken. De Sant’Efisio-processie trekt jaarlijks duizenden pelgrims uit heel Italië en de wereld. Het is een viering van de patroonheilige van Sardinië, Sant’Efisio, die bekend staat om zijn bescherming tegen de pest en andere epidemieën. De processie vindt elk jaar plaats op 1 mei en begint in Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. Een plek eiland die zoveel meer heeft dan alleen stranden. Je leest in dit blog meer over de Sant’Efisio Processie op Sardinië.

Geschiedenis van Sant’Efisio Processie

De geschiedenis van de Sant’Efisio-processie gaat terug tot 1656, toen de eerste processie werd gehouden om de pestepidemie te bestrijden die op dat moment het eiland teisterde. De legende zegt dat Sant’Efisio verscheen aan een visser en hem opdroeg om een ​​processie te organiseren om de stad te redden van de plaag. Sindsdien is de processie elk jaar gehouden als een belofte om de heilige te eren en te vragen om bescherming tegen ziekte en onheil. Dit ritueel is er een die erg bijzonder is om mee te maken als toerist.

Foto via Unsplash

Wat houdt de processie in?

De processie begint vroeg in de ochtend vanuit de kathedraal van Cagliari, waar een massa wordt gehouden voordat het heilige beeld wordt uitgedragen. Vervolgens wordt het beeld gedragen door de straten van de stad op een kar, die schitterende versierd is met bloemen. Daarna wordt de processie gevolgd door een stoet van pelgrims die traditionele Sardijnse klederdracht dragen en die vaak muziek maken met traditionele instrumenten, zoals de launeddas, een Sardijnse doedelzak. De processie gaat langs de kustweg naar de stad Nora. Deze vind je ongeveer 30 kilometer verderop, waar het beeld van Sant’Efisio aankomt op 4 mei. Onderweg stopt de processie bij verschillende dorpen en steden om te bidden en te rusten. In totaal duurt de processie vier dagen en legt hij een afstand af van meer dan 65 kilometer.

Foto via Unsplash

Ontdek dit unieke evenement op Sardinië

Dit bijzondere evenement vindt plaats op 1 mei en zet de rijke cultuur en geschiedenis van het eiland in de schijnwerpers. Het is een cultureel en sociaal evenement dat niet alleen de gemeenschap verenigt en versterkt. Daarnaast is het een eerbetoon is aan de oude tradities van het eiland en aan de beschermheilige die nog steeds zijn bescherming biedt aan de mensen van Sardinië. Het is een van de hoogtepunten van het jaar en trekt toeristen en pelgrims van over de hele wereld. Bovendien is het zeker een aanrader als je daar op vakantie bent. Wil je een ander bijzonder festival bezoeken tijdens jouw vakantie op het eiland? Bezoek dan eens een ander evenement die je terug vindt in dit overzicht van de grootste evenementen en festivals op Sardinië.

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

Iscrixedda

Familie van Baarsen, 13 maart 2017

Grote plekken rondom de caravan!

Ligging is aan zee. Is een camping met goede voorzieningen (campingwinkel, uitstekend restaurant, cafe). Grote plekken rondom de caravan. Directe omgeving is rustig en weinig activiteiten. Omgeving is niet direct op de toerist ingesteld. Je moet er met de auto op uit voor activiteiten of voor een omgeving waar meer restaurantjes en winkeltjes zijn te vinden.

Bezocht Iscrixedda in september 2017 met partner.

Bestemming bekijken

Sardinië.nl