Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De leukste stadjes van Sardinië voor 2021

Sardinië is een uniek stukje Italië. Zo vind je hier vele bijzondere landschappen, zoals Barbagia. Hier bestaat het landschap uit ruige bergen. Maar naast prachtige natuur, geweldige stranden, en sprookjesachtige baaitjes heeft het eiland ook vele gezellige dorpjes en steden. Dus maak alvast je plan voor volgend jaar. Maak een te gek lijstje met welke steden en dorpjes jij graag in 2021 in Sardinië wilt gaan zien. Zodra je een rondreis door Sardinië maakt, dan mag je deze steden in 2021 in ieder geval niet missen! Benieuwd naar die te gekke dorpjes en steden? Lees dan lekker mee!

Alghero

Alghero, ofwel klein Barcelona. Dit stadje is een prachtig kuststadje in het noordwesten van Sardinië. Alghero ligt precies tussen Europa en Afrika in. Hierdoor is er in het verleden veel gebeurd in Alghero. Het was vroeger namelijk een zeer gewilde strategische haven. Er werd toen veel gevochten om deze stad. Ze spreken daarom ook Catalaans en Italiaans in Alghero. De architectuur op Alghero kent ook vele Spaanse invloeden. We hebben het over de Catalaanse stadsmuur, de huizen, en de kathedralen. Het lijkt hierdoor bijna wel alsof je op een Spaans eiland bent beland. Gelukkig is Alghero ook nog op en top Italiaans. Je ziet authentiek geplaveide straatjes, oude mannetjes die de stoeltjes van een koffiebar bezet houden en je kijkt uit op een glinsterende blauwe zee met vissersbootjes. Alghero is zeker de moeite waard voor het jaar 2021!

Alghero

Foto van Eugene Chystiakov via Unsplash

Bosa

Bosa is een kleurrijk stadje vol verassingen. Dit stadje is gebouwd tegen een heuvel aan de westkust van Sardinië. Door het stadje Bosa stroomt de helderblauwe rivier de Temo. Vanaf de boogbrug in Bosa heb je een adembenemend uitzicht over alle kleurrijke huizen, het kasteel bovenop de heuvel, de vissersbootjes en de prachtige palmbomen die zachtjes meewoeien met de wind. Loop jij in 2021 door de smalle straatjes van Bosa, terwijl je omringd bent door kleurrijke huizen?

Bosa

Foto van Jürgen Scheeff via Unsplash

Cagliari

Dit is ook de hoofdstad van Sardinië. In 1921 bezocht D.H. Lawrence Cagliari en schreef hij het volgende: “It is strange and rather wonderful, not a bit like Italy… Lost between Africa and Europe, belonging to nowhere”. Hoewel Cagliari naarmate de tijd vorderde moderner is geworden, is die wonderlijke sfeer er nog steeds blijven hangen. Dankzij alle unieke elementen zoals de historische stad Cagliari, de uitgestrekte stranden en alle roze flamingo’s, blijft Cagliari nog steeds een soort exotische bestemming. Wat zou jij over Cagliari schrijven na je bezoek in 2021?

Cagliari

Foto van Laura Lugaresi via Unsplash

Waar zien we jou verschijnen in 2021? En wie neem jij mee op vakantie naar Sardinië?

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Sardinië.nl