Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De leukste authentieke dorpjes van Sardinië 

Sardinië is een heerlijke vakantiebestemming en is op veel plekken al aardig toeristisch. In het noordwesten vind je de mooiste stranden van Sardinië en hier kan het dus ook erg toeristisch zijn. Toch zijn er ook op Sardinië nog genoeg authentieke plekjes te vinden waar je kunt genieten van de authentieke cultuur. Hieronder vind je inspiratie voor authentieke dorpjes van Sardinië!

Het kleurrijke dorpje Bosa 

Het dorpje Bosa ligt aan de noordoostkust van Sardinië. Het dorpje is erg kleurrijk en er wonen rond de 7000 mensen. Bosa ligt ook aan een uitmonding van een rivier in zee, wat natuurlijk prachtige uitzichten oplevert. Het dorp heeft ook een kasteel genaamd ‘Castello Malaspina’. Dit kasteel is gebouwd in de Middeleeuwen en ligt op een heuvel aan de rand van het dorp. Vanaf het kasteel kun je dan ook genieten van een prachtig uitzicht over het dorp. Om boven bij het kasteel te kunnen komen moet je eerst een lange en steile trap beklimmen. Het is daarom aan te raden om dit in de vroege ochtend te doen als je het kasteel in de zomer wilt bezoeken. Uiteraard kun je in Bosa ook terecht om heerlijk te eten in een van de restaurants of barretjes langs de rivier of aan het plein! 

Teulada 

Teulada is ook een aanrader om te bezoeken als je op zoek bent naar authentieke Italiaanse dorpjes. Dit dorp heeft slechts ongeveer 3000 inwoners en ligt een klein stukje van de kust. Rondom het dorp kun je genieten van de nog ongerepte natuur en het is er zeer rustig. In dit dorp kun je ook veel authentieke gebruiken van de cultuur terugzien. In Teulada worden het hele jaar door ook traditionele feesten gehouden. Tijdens deze feesten kleedt de lokale bevolking zich in traditionele kleding, welke ze ook vaak zelf maken. Dichtbij Teulada liggen ook prachtige stranden. Je zou een bezoek aan dit dorpje dus goed kunnen combineren met een dagje strand. 

Assolo

Het dorpje Assolo ligt midden op het eiland Sardinië tussen de ongerepte natuur. Dit dorpje heeft slechts 480 inwoners en is daarmee erg dunbevolkt. Hier lijkt het ook echt alsof het leven even stilstaat. Je kunt hier genieten van de prachtige natuur met zowel vlaktes als heuvelachtige landschappen. Ook kun je hier terecht voor het lopen van mooie en rustige wandelroutes. Er zijn wandelroutes van verschillende lengtes mogelijk en zo zit er voor iedereen wel een leuke route tussen! 

Galtelli

Het Middeleeuwse dorpje Galtelli is ook een aanrader om te bezoeken. Dit dorpje bestaat bijna alleen maar uit stenen uit de Middeleeuwen wat het dorp een authentieke en indrukwekkende uitstraling geeft. Dicht bij het dorpje ligt de Mount Tuttavista, waar je naartoe kunt lopen en kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. Op de bergtop staat ook een bronzen beeld van Christus en deze is ook de moeite waard om even te bekijken. 

Met al deze inspiratie voor unieke en authentieke dorpjes in Sardinië hoef jij je niet te vervelen tijdens je rondreis door Sardinië

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Residence Village Lu Nibareddu

Familie Lemmens-Zantinge, 29 september 2016

Prachtig gelegen residence

Prachtige gelegen recidence, mooi uitzicht over de baai. De appartementen zijn netjes en schoon, maar heel eenvoudig ingericht. Helaas geen wasserette op het park aanwezig. Je hebt er wel een auto nodig. Tips in de omgeving zijn de prachtige stranden, en een paar leuke plaatsjes in de omgeving.

Bezocht Residence Village Lu Nibareddu met gezin.

Bestemming bekijken

Sardinië.nl