Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bucketlist idee: een eigen duikschool starten op Sardinië

Dat Sardinië prachtig is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Het blauwe water in combinatie met het gouden strand en de aangename temperaturen maken dit eiland tot de ideale vakantiebestemming. Maar naast deze drie aspecten is er nog één ander kenmerk waar dit eiland om bekend staat: de duikplekken. Ieder jaar brengen vele toeristen een bezoek aan Sardinië om de onderwaterwereld te bewonderen. Niet verwonderlijk, aangezien de blauwe wateren van alles te bieden hebben. Van prachtige vissen tot kleurrijk koraal, duiken op Sardinië is een to do die niet op je lijstje mag ontbreken. Stel je eens voor hoe gaaf het zou zijn om iedere dag te genieten van dit prachtige uitzicht onderwater. En op welke manier is dat mogelijk? Door je droom achterna te gaan en een duikschool te starten! Lees snel verder als je ook droomt van een eigen duikschool starten op Sardinië, want in dit artikel vertel ik waar je aan moet denken.

Een eigen duikschool starten op Sardinië

Foto van Centro Vacanze Isuledda

1. Weet wat ondernemen inhoudt

Voordat je letterlijk en figuurlijk een duik in het diepe neemt, is het verstandig om na te gaan wat het starten van een eigen duikschool op Sardinië inhoudt. Ben je klaar om eigen baas te zijn en de verantwoordelijkheid te hebben over personeel, klanten en de onderwaterwereld? En weet je ook wat de risico’s zijn? Als je deze vragen met “ja” hebt beantwoord, ben je klaar om je eigen duikschool te starten op Sardinië.

2. Wat heb je nodig om een duikschool te beginnen?

Voordat je jouw school kunt openen, is het van belang om alles wat bij het hebben van een duikschool komt kijken goed op een rijtje te hebben. Denk hierbij aan het hebben van de juiste ondernemerspapieren en een ondernemingsplan, maar verdiep je ook in de wet- en regelgeving van Italië. In het buitenland ondernemen gaat er anders aan toe dan in Nederland, dus zorg ervoor dat je weet waar je het over hebt. Natuurlijk moet je zelf ook in het bezit zijn van een duikbrevet, zodat je zelf ook alle fijne kneepjes van het vak weet.

3. Ga op zoek naar een locatie

Als je alle papieren en overige zaken op orde hebt, is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte locatie. Je kunt natuurlijk op een unieke locatie een duikschool beginnen, maar het is ook mogelijk om een bestaande duikschool over te nemen. Het voordeel hiervan is dat je wellicht het huidige personeel en de inboedel kunt overnemen. Wil je jouw eigen duikschool bouwen? Zorg er dan voor dat je op een A-locatie start, maar niet in de buurt van concurrenten.

Een eigen duikschool starten op Sardinië

Foto van Centro Vacanze Isuledda

4. Haal alles in huis

Als de locatie eenmaal gevonden is, is het bijna tijd om van start te gaan. Bijna dan, want eerst is het tijd om alle benodigdheden aan te schaffen. Denk hierbij aan zuurstofflessen, duikpakken en duikinstrumenten zoals een kompas, dieptemeter en duikcomputer. Ook boten zijn noodzakelijk om aan schaffen. Aangezien de prijzen hiervan redelijk snel kunnen oplopen, is het slim om alle benodigdheden in een keer te kopen zodat er een deal gemaakt kan worden met de verkoper.

De financiering van een duikschool

Als je ook van plan bent om een eigen duikschool te starten op Sardinië, is het noodzakelijk om hiervoor genoeg financiële middelen te hebben. Je kunt voor het starten van de school eigen geld inbrengen, maar dat is niet voor iedereen haalbaar. In dat geval is het lenen van geld een optie. Dit zou misschien bij vrienden en familie kunnen zijn of bij een onafhankelijke organisatie, zoals Postkrediet. Postkrediet-leningen aanvragen gaat snel en gemakkelijk, waardoor je binnen mum van tijd je eigen duikschool kunt starten op Sardinië.

Ook een eigen duikschool starten op Sardinië? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact op.

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

La Foce

Familie Mooren, 13 maart 2017

Met een bootje naar je eigen strand!

Mooie en rustige camping vlakbij een prachtig en rustig strand dat je kunt bereiken via een bootje wat alleen bestemd is voor campinggasten. Tips in de omgeving zijn watersport o.a. surfend en Kayak. Mooie stranden ! Bijzondere plaatsen zoals Castelsardo en Isola Rosso. Een bezoek aan eiland La Maddalena is aan te bevelen. Diverse uitstekende visrestaurants o.a. in Badesi. Een prachtige vallei is Vall de La Luna.

Bezocht La Foce in juli 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Sardinië.nl