Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Zonder zorgen naar Sardinië? Hier moet je aan denken

Hoewel ik het type ben dat zo min mogelijk probeert te plannen voor een vakantie, ga ik wel graag voorbereid op reis. Zo kom ik niet voor onaangename verrassingen of onvoorziene kosten te staan. Wil jij dat ook voorkomen? Lees dan snel verder, want in dit artikel geef ik een aantal tips om voorbereid op reis te gaan.

Kijk vooraf wat mee mag op reis

Voordat je de deur achter je dicht kunt trekken om naar het zonnige Sardinië te vliegen, moeten de spullen natuurlijk worden ingepakt. Een makkelijk klusje zou je denken… Maar kijk van te voren goed naar wat wel en niet mee mag in het vliegtuig. Het zou natuurlijk zonde zijn als je er bij de security check pas achterkomt dat je die dure en mega grote fles parfum nog in je handbagage had zitten. Dit geldt overigens ook voor de terugreis. Zo mag je bijvoorbeeld niet zomaar dat mooie stuk koraal dat je tijdens het duiken hebt gevonden meenemen. Hou hier dus rekening mee. Reis je met kinderen? Check dan ook of zij geen bijzondere dingen hebben meegenomen.

zonder zorgen naar Sardinië

Foto van Anete Lūsiņa via Pixabay

Ga met genoeg (contant) geld op zak

Je hoopt het natuurlijk niet, maar stel… Je steekt jouw pinpas vrolijk in het pinapparaat om dat ene leuke zomerjurkje te betalen en ziet vervolgens staan dat je pinpas niet werkt. Dan is er niets zo vervelend als niet genoeg contant geld op zak hebben. Zorg er daarom altijd voor dat je genoeg contant geld of een creditcard naast je pinpas bij je hebt. Zo kun je altijd betalen wanneer dit nodig is.

Sluit een goede zorg- en reisverzekering af

Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het verstandig om goed verzekerd op reis te gaan. Het kan lonen om verschillende zorgverzekeringen te vergelijken, zodat je zeker weet dat je in geval van nood altijd gedekt bent. Check voordat je op reis gaat dus goed wat de verzekeraar allemaal dekt, aangezien medische kosten in het buitenland vaak een duur geintje zijn. Check ook wat onder je reisverzekering en wat onder je zorgverzekering valt, want medische kosten in het buitenland kun je bijvoorbeeld meeverzekeren bij je reisverzekering.

zonder zorgen naar Sardinië

Foto van Markus Frieauff via Unsplash

Denk aan de administratieve zaken

Als je je paspoort kwijtraakt op vakantie is het heel fijn om een kopie bij je te hebben voor het geval dat je deze ergens moet laten zien. Bovendien scheelt het een hoop gedoe bij het aanvragen van een nieuw document. Net als het bij je hebben van kopieën, is het ook handig om een lijstje van belangrijke telefoonnummers met je mee te dragen. Zo kun je eenvoudig de bank bellen mocht je bankpas gestolen zijn of het noodnummer van je zorg- of reisverzekering als je deze nodig hebt.

Aan bovenstaande zaken gedacht? Dan kan jouw vakantie naar Sardinië beginnen!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl