Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Zo breng je de koudere dagen door in Italiaanse stijl

Langzaamaan doet de herfst haar intrede, wordt het kouder en worden de dagen korter. Zeker geen reden om te treuren! Hoe dichterbij de herfst en winter komen, hoe meer gezellige lichtjes in de stad opdoemen. En hoe meer gezellige avonden je onder je winterdekentje op de bank kunt doorbrengen. Wij van Sardinië.nl houden van de winter. Daarom geven wij in dit blog een aantal tips om in Italiaanse stijl de koudere dagen tegemoet te gaan.

Kleed je warm, maar stijlvol

Natuurlijk is het lekker om in een dikke winterjas naar buiten te gaan als het kouder wordt. Maar zoals een echte Italiaan doe je dat natuurlijk wel in stijl. Kijk bijvoorbeeld eens naar de heren winterjassen van Italian Style, zodat je vast voorbereid bent op de écht koude dagen. Ook is het slim om een stijlvolle sjaal en muts aan te schaffen die je outfit helemaal af maakt. Laat die winter maar komen!

winterjas heren

Foto via Italian Style

Italian winter food

Niks is fijner dan een vullende maaltijd op een winterdag. Dat vinden ze in Italië natuurlijk net zo belangrijk. Maak daarom eens een typisch Italiaans winterrecept, zoals minestrone soep. Hier gaan traditioneel een hele hoop vullende groenten en bonen in. Wortel, doperwten, ui, aardappels, bruine bonen en pompoen in een pan met bouillon, flink door laten koken en je hebt een vullende avondmaaltijd! Probeer ook eens ravioli in brodo: gevulde pasta in een bouillon soep. Of een winterse risotto met champignons. Hmm… dat lusten wij wel.

risotto

Foto via Pixabay

Winter vakantie!

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is het prachtig Italië te bezoeken. Zeker als je in de periode rond Kerst gaat, want dit is voor de Italianen een belangrijk feest. Struin de kerstmarkten af en geniet van vino caldo, de Italiaanse versie van Glühwein. Extra leuk voor de kinderen; in veel steden en dorpen is de kerstman aanwezig in een speciaal huisje bij zo’n kerstmarkt. Zo kunnen ze hem nog even vertellen wat er op hun verlanglijstje staat dit jaar.

kerst in italie

Foto via Pixabay

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl