Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vissen

Vissen in Sardinië

Voor de liefhebbers onder ons: vissen kan prima op Sardinië! Hier vind je alles wat je moet weten over een visvakantie op Sardinië.

Vergunningen

Om te mogen vissen, heb je vaak een vergunning nodig. Dit verschilt per regio, maar bij het stadhuis of het provinciehuis van de betreffende stad, kunnen ze je hier alles over vertellen. Voor een vergunning heb je een geldig legitimatiebewijs en een pasfoto nodig. Voor het vissen in de zee, is er vaak geen vergunning nodig, maar in rivieren of meren wel. Check het voor de zekerheid bij het stadhuis, zodat je met een gerust hart kunt vissen.

Vissen in zee

De prachtige zee die rond Sardinië ligt, zit vol met vis. Het is op sommige plekken echter moeilijk om te vissen. Het kan aan de kant behoorlijk rustig water zijn en er is weinig stroming. Ook is het vaak erg druk in het water, dus is het niet veilig genoeg om te gaan vissen. Om deze redenen kan je dan ook beter met een vissersbootje het water op gaan. Je kan er ook voor kiezen om met een kano het water op te gaan en naar afgelegen rotsen te varen. Hier is vaak veel vis die je kan vangen.

Boot huren

Je kan er ook voor kiezen om met een professionele boot mee het water op te gaan. Veel vissers bieden in Castelsardo vistochten aan. Je leert de zee kennen met zo’n tocht en de kans dat je wat vangt, is behoorlijk groot. Je hebt kans op tonijn, zwaardvis en tandvaars, alhoewel het soms wel een uitdaging kan zijn.

Ook kun je in de hoofdstad van Sardinië, Cagliari, een boottocht maken met een professionele visser. Je hebt hier kans om een bluefish, een leervis of een blauwvintonijn te vangen.

Bestemmingen in de buurt

Sardinië.nl