Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

3 leuke buitenactiviteiten op Sardinië

Ben je van plan om deze zomer naar Sardinië te gaan en ben je nog op zoek naar activiteiten om je tijd daar op te vullen? Dan heb ik goed nieuws voor je! In dit blog licht ik 3 leuke buitenactiviteiten uit die je vakantie op Sardinië helemaal compleet gaan maken. Ga op avontuur en verken op een unieke manier het eiland!

Centro Ippico Meurreddus a Cuaddu

Altijd al te paard een land of gebied willen verkennen? Op Sardinië is het mogelijk. Centro Ippico Meurreddus a Cuaddu biedt diverse excursies aan die verschillen van 3 uur tot 2 dagen. Daarnaast zijn de paden die je aflegt ook verschillend per excursie. Welke excursie je ook kiest, je ontdekt op een unieke manier het prachtige landschap van Sardinië.

Heb je nog nooit op een paard gereden? Geen probleem. Het bedrijf biedt ook een excursie aan voor beginners. Tijdens deze excursie maak je een prachtige rit door het zuidelijke natuurgebied van Sardinië en ga je langs oude kleine dorpjes. Voordat je met je excursie begint, krijg je eerst nog de nodige voorlichting. Daarnaast is het ook belangrijk om het gevoel te krijgen hoe dat is om op een paard te rijden. Daarvoor maak je voordat je vertrekt een paar testritjes in de manege.

Meer informatie over de excursies, kun je vinden op de website van het bedrijf!

Paardrijden in Sardinië

Foto: Yudi Susilo via Unsplash

Corrado Conca – Guida Escursionistica

Ben je altijd op zoek naar extreme sporten waar je echt veel adrenaline van krijgt? Dan zijn de excursies van Corrado Conca Guida Escursionistica echt iets voor jou! Het bedrijf biedt verschillende excursies aan waar je bijvoorbeeld gaat rond trekken door de hooggelegen landschappen op Sardinië. Zorg er goed voor dat je goede berg- en wandelschoenen hebt! Naast het hiken, kun je er ook voor kiezen om een excursie te doen waar je gaat abseilen van bergen of kloven. Het is een leuke en spannende manier om het prachtige landschap te ontdekken.

De excursies verschillen in moeilijkheidsgraad en zijn niet elk seizoen beschikbaar. Check dus goed van te voren welke excursie beschikbaar is en bij jou past. De excursies duren gemiddeld tussen de 6 en 8 uur. De kosten per excursie kunnen ook verschillen. Alle informatie over de excursies zijn te vinden op de website.

Abseilen in Sardinië

Foto: Soroush Karimi via Unsplash

Poseidon Diving Center

Hou je meer van het water en wil je de onderwaterwereld van Sardinië ontdekken? Dat is ook mogelijk op Sardinië. Er zijn diverse duikscholen aanwezig op verschillende plekken op het eiland. Poseidon Diving Center is een van de duikscholen waar je leuke duikexcursies kunt beleven. De duikschool bevindt zich in het plaatsje Alghero.

De duikschool ligt in het Porto Conte Regional Park, een prachtig natuurpark waar onder andere diverse grotten te ontdekken zijn. Je kunt bij de duikschool ervoor kiezen om een snorkelexcursie of duikexcursie te doen. Bij een snorkelexcursie ga je bijvoorbeeld met de boot naar meerdere plekken toe om de onderwaterwereld te ontdekken.

De uitrusting voor de excursies zijn aanwezig bij de duikschool. Deze kun je voor een dag huren. Neem een kijkje op de website voor meer informatie!

Snorkelen in Sardinië

Foto via Pixabay

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl