Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Het voormalige vissersdorpje Villasimius bevindt zich op een van de mooiste plekjes van de hele Middellandse Zee. Gelegen op een driehoekige landtong aan de zuidoostkust van Sardinië wordt het dorp aan alle kanten omringd door de zee. Ten noorden wordt Villasimius begrensd door dichte bossen en hoge bergtoppen, waar in de winter zelfs sneeuw kan vallen.

Hoe het begon

Het dorp hoort bij het beschermde natuurgebied Area Marina Protetta. Bewonder hier de lange zandstranden, verborgen kreekjes, rotskliffen en kleine eilandjes. De Romeinen ontdekten al het strategische belang van deze regio en stichtten er daarom nederzettingen. Het huidige Villasimius werd opgericht rond 1800 door een groep boeren onder leiding van generaal Antonio Incani.

De eerste voorzichtige aanzet tot ontwikkeling van toerisme dateert uit de jaren net na de Tweede Wereldoorlog, maar kwam pas echt tot bloei in de jaren ’70. Toen ontdekten de inwoners van Cagliari de regio rond Villasimius. Sinds 1982, na de opening van het Internationale Experimentele Kunstcentrum, vinden veel Europese kunstenaars hun weg naar dit dorp. In het historische centrum worden in het oude fort Fortezza Vecchia uit de 17e eeuw regelmatig tentoonstellingen gehouden.

Zon, zee, strand…

Villasimius is een perfecte bestemming voor een zon- en strandvakantie op Sardinië. Vanaf de verschillende moderne campings, hotels en vakantiehuizen liggen werkelijk schitterende zandstranden binnen handbereik. De stranden Campulongu, del Riso en Simius bijvoorbeeld. Die liggen stuk voor stuk aan een kristalheldere Middellandse Zee, die door gunstige stromingen ook heel aangenaam van temperatuur is. Voor duikers is de kust van Villasimius een waar paradijs. In de ongerepte onderwaterwereld zijn verschillende oorlogswrakken te vinden. Er zijn diverse duikscholen, die excursies organiseren.

Naast zon, zee en strand heeft Villasimius echter nog meer te bieden. De restanten van bewoning uit de oudheid in het centrum zijn zeer de moeite waard. Maar ontdek ook de dichtbegroeide bossen, gastronomie, natuur en prachtig landschappen die hier te vinden zijn. Het dorpsplein in het centrum is het kloppend hart van Villasimius: ’s avonds verzamelt jong en oud zich hier. Naast een ruim aanbod van restaurants en pizzeria’s, zijn er ook vele bars en nachtclubs om een gezellige avond door te brengen!

Sardinië.nl