Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Aan het einde van de jaren ’60 stuitten de gebroeders Donà delle Rose op Porto Rotondo. Destijds een slaperig dorpje, maar zij zagen er potentie in. Ze ontwikkelden het dus tot een mondaine toeristenbestemming met alle faciliteiten voor een heerlijke ontspannen vakantie aan de azuurblauwe Middellandse Zee.

Cirkelvormige baai

Porto Rotondo dankt zijn naam aan de vorm van de natuurlijke baai, die een bijna perfecte cirkel beschrijft. In deze baai is nu de jachthaven te vinden, waar in de zomer de meest luxe jachten te bewonderen zijn. Het grootste en populairste strand in de omgeving van Porto Rotondo is Spiaggia di Marinella. Op dit strand kun je vele watersporten beoefenen: surfen, windsurfen, duiken en snorkelen. Er is een duikcentrum en ook de mogelijkheid om een cursus (wind)surfen te volgen. Het strand loopt heel geleidelijk af en is dus ook een veilige plek voor kleine kinderen. Zo kan het hele gezin met een gerust hart een dagje op het strand doorbrengen.

Espresso en Teatro all’aperto

In het centrum is het centraal gelegen plein Piazzetta San Marco de ontmoetingsplaats voor toeristen. Vanaf de terrassen geniet men van een heerlijke Italiaanse espresso en ziet de wereld aan zich voorbijtrekken. Daarna lekker slenteren langs de boetiekjes met alle bekende modemerken en internationaal bekende juweliers. Vanaf de Piazzetta San Marco voert een trap met 35 treden direct naar de schitterende kerk van San Lorenzo. Deze kerk is geheel opgetrokken uit graniet en binnen staan 200 houten standbeelden, die heilige taferelen voorstellen.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid van Porto Rotondo is het openluchttheater, het Teatro all’aperto, met maar liefst 700 zitplaatsen. Geniet hier in de zomer van de grappige of ontroerende voorstellingen!

Sardinië.nl