Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De La Maddalena-archipel bestaat uit de eilandengroep in het noorden van Sardinië. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn en bestaat uit zeven grotere en 20 kleine eilanden. Deze eilanden behoren allemaal tot het nationaal park van de Maddalena archipel, met een gebied van ruim 12.000 hectare zee en land. Op deze ongerepte stukjes land in de Middellandse Zee zijn vele kleine, beschutte strandjes te vinden zoals Cala Corsara op het eiland Spargi. Ook het beroemde Pink Beach op Budelli is een aanrader. De grootste eilanden zijn La Maddalena, Caprera, Santo Stefano, Spargi, Budelli, Razzoli en Santa Maria. Dit laatste eiland is vlakker en vruchtbaarder dan alle andere eilanden.

De boot op

Vanaf de vele campings en vakantieparken in het noorden van Sardinië is het zeer de moeite waard om een uitstapje naar La Maddalena te maken. Er zijn meerdere manieren om de eilandengroep te bezoeken, maar de beste is toch wel om per boot van eiland naar eiland te varen en af en toe het anker uit te gooien voor een verfrissende duik in het heldere water. In de havenplaats Palau zijn motorbootjes en zeilboten te huur (met of zonder schipper) en op de kade staan ook vele aanbieders van dagexcursies.

Een andere manier om La Maddalena te bezoeken is per veerboot vanaf Palau. Op deze veerboten, die zeer frequent varen, is het mogelijk om de auto mee. Op die manier kun je met eigen vervoer de eilanden ontdekken.

Garibaldi

De grootste twee eilanden, La Maddalena en Caprera, zijn door een brug met elkaar verbonden. Caprera werd in 1856 opgekocht door de Italiaanse held Garibaldi. Het huis op Caprera, waar Garibaldi in 1882 overleden is, behoort tot de meest bezochte musea van Italië.

Culturen in de mix

Het gezellige havenplaatsje La Maddalena heeft een leuk centrum met vele restaurants, barretjes, terrassen en winkeltjes met Sardijnse specialiteiten. De menu’s van de restaurants in La Maddalena verraden de roerige geschiedenis van de eilandengroep. Op de kaart staan naast de lokale Italiaanse specialiteiten ook gerechten uit Noord-Afrika, Spanje en het Midden-Oosten.

Sardinië.nl