Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

In de gemeente Muravera, op slechts 20 kilometer afstand van Villasimius, ligt de bekende toeristenplaats Costa Rei. Deze plek is met name geliefd bij zon- en zee-aanbidders. Dat is niet gek,  met het hagelwitte fijne zand en de heldere smaragdgroene zee. De Middellandse Zee neemt hier op elk moment van de dag een andere kleur aan in alle denkbare schakeringen groen en blauw.

Stad en strand

In het centrum van Costa Rei is alles te vinden voor een ontspannen vakantie. Van stad tot strand. Van supermarkt tot winkeltjes met lokale lekkernijen. Maar ook boetiekjes, pizzeria’s en restaurants. De bars en ijswinkels zijn ’s avonds laat geopend en in de zomermaanden is er een gezellige avondmarkt op het dorpsplein. Voor de liefhebbers van het nachtleven zijn er in de omgeving verschillende nachtclubs te vinden.

De stranden die bij Costa Rei horen zijn van zuid naar noord: Scoglio di Peppino, Costa Rei, Piscina Rei en Capo Ferrato. Tezamen vormen zij een strand van maar liefst acht kilometer. Het lange strand van Costa Rei staat goed aangegeven aan de hoofdstraat en bevindt zich vlakbij het toeristische centrum van Costa Rei. In het hoogseizoen is het hier gezellig druk. Het strand Piscina Rei is te vinden door de bordjes naar de gelijknamige camping te volgen.

Archeologie

Op archeologisch gebied is er in deze regio veel te ontdekken. Naast de camping van Piscina Rei ligt een heilig gebied van bijzondere archeologische en historische waarde: het Complesso Megalitico de Piscina Rei. Hier zijn 22 menhirs te bezichtigen zijn, dat zijn grote stenen die werden gebruikt door prehistorische volken. Op korte afstand van Costa Rei vindt men de Nuraghe Scalas en de Cuili Piras. Dit zijn plekken waar respectievelijk nog 43 en 50 menhirs te vinden zijn. Deze vindplaatsen zijn helaas slecht aangegeven en lastig te bereiken. Maar onder begeleiding van een lokale gids zeer de moeite waard om te ontdekken!

Sardinië.nl