Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Sardinië

Cultuur, natuur, ontspanning en zon!

Sardinië

Cultuur, natuur, ontspanning en zon!

Op een afstand van ongeveer 190 kilometer van het vasteland van Italië ligt het eiland Sardinië. Met een oppervlakte van maar liefst ruim 24.000 kilometer is Sardinië bijna net zo groot als Nederland en, na Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee.  Vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw is Sardinië al een populaire vakantiebestemming voor de Italianen van het vasteland. Met name die ter plaatse veelal een eigen vakantiehuis bezitten.

Omgeving & klimaat

Het eiland heeft een roerige geschiedenis. Door de eeuwen heen zijn vele omringende landen het eiland binnengevallen en heeft Sardinië lange perioden van droogte gekend. Desondanks is de omgeving van Sardinië prachtig en er is veel te ontdekken. De bijna 2000 kilometer lange kustlijn van het eiland is aan de noordoost- en oostkust zeer rotsachtig met prachtige granietformaties.

Het eiland Sardinië is een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming met prachtige landschappen, indrukwekkende steden met vele historische kerken en basilieken, veel haventjes, zeer mooie stranden en omringd door kleine eilandjes in de Middellandse Zee.

Het klimaat op Sardinië wordt omschreven als maritiem en subtropisch. Dit houdt in dat Sardinië beschikt over lange en droge zomers. In de winter is er sprake van een mild en vochtig klimaat. In de herfst en de lente ligt de gemiddelde temperatuur tussen 14 en 20 graden Celsius, in de zomer ligt de temperatuur in het kustgebied rond de 30 graden en in het binnenland kan de temperatuur zelfs oplopen tot wel 40 graden Celsius. De maestrale zoals de Italianen de wind noemen die over Sardinië heen waait zorgt voor een aangenaam klimaat, de zonovergoten stranden en baaien worden heerlijk verkoeld door deze wind.

Eten & drinken

De Sardijnse keuken is al net zo afwisselend als het landschap. Zoals te verwachten is kent men vele visspecialiteiten (men zegt zelfs de “beste kreeft ter wereld”), maar ook uit het binnenland komen lokale specialiteiten zoals geroosterd varken en saucijzen van wild zwijn.

Op vakantie naar Sardinië

Het eiland is een populaire vakantiebestemmingen in Italië. Er is een ruim aanbod aan campings, vakantieparken en vakantiehuizen. Hier kan men kamperen met de eigen tent of caravan, maar ook een luxe ingerichte bungalowtent of stacaravan behoren tot de mogelijkheden.

Met de auto

Voor een autovakantie naar Sardinië kun je kiezen uit meerdere veerdiensten vanuit verschillende havens. Een groot deel van deze afwisselende reis met de auto gaat door Duitsland en Zwitserland. Tenslotte zul je een stuk van ongeveer 200 kilometer afleggen over het water om te arriveren op het eiland. Je kunt het eiland bereiken met de boot vanuit Genua, Livorno en Civitavecchia. Je komt aan in Cagliari, Olbia, Arbatax, Porto Torres of in Golfo Aranci. De boottocht is een ware belevenis.

Met het vliegtuig

Het is uiteraard ook mogelijk om het eiland te bereiken met het vliegtuig. Om met het vliegtuig naar Sardinië te reizen, kunt u tegenwoordig voor relatief weinig geld met een low budget airline naar Sardinië vliegen. Vanuit Nederland vertrekken dagelijks verschillende vliegmaatschappijen op de luchthavens van Alghero, Cagliari en Olbia.

Zowel in het voorjaar, in de zomer als in het najaar is het eiland een zeer aantrekkelijk bestemming voor een vakantie waarin je op zoek bent naar cultuur, natuur, ontspanning en zon.

Sardinië.nl