Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Leuke tussenstops voor een autoreis naar Sardinië

Stel je voor: je gaat met de auto op vakantie naar Sardinië. Dan is het natuurlijk erg fijn om een zo fijn en comfortabel mogelijke reis te hebben, aangezien je lang onderweg bent. Daarom is het een absolute aanrader om naast de traditionele plas- en eetpauzes ook de tijd te nemen om te genieten van een aantal prachtige steden die je op weg naar Sardinië tegenkomt. Hieronder vier steden op de route naar Sardinië, die zeker een bezoekje waard zijn als tussenstop!

Nancy

Nancy is een stad in Frankrijk die ruim 100.000 inwoners telt. De stad ligt aan rivier de Meurthe en staat bekend om het grote plein Place Stanislas. Tevens is Nancy een zeer bekende stad in de kunstwereld. Met diverse historische en toeristische attracties, prachtige kunst en de mooie rivier de Meurthe is Nancy zeker een goede optie als tussenstop.

Nancy, Place Stanislas, Neptunbrunnen, Art Nouveau

Foto van DietArt via Pixabay

Bazel

Als tweede tussenstop is Bazel een goede optie. De Zwitserse stad telt zo’n 175.000 inwoners en ligt aan de Rijn. Bazel staat onder andere bekend om de zeer oude en grote dierentuin genaamd Zoo Basel. Verder zijn de kunstmusea van Basel toeristische attracties en is de grote kathedraal Munster van Bazel ook een van de bezienswaardigheden die absoluut niet overgeslagen mag worden.

Basel, Rijn, Rheinbrücke, Middelste Brug, ‘S Nachts

Foto van Adege via Pixabay

Bern

Na Bazel komen we aan bij de Zwitserse hoofdstad, namelijk Bern. Deze stad staat bekend om zijn schoonheid en rivier de Aare die je meeneemt naar het historische hart van Bern. De Zwitserse hoofdstad telt een stuk minder inwoners dan Bazel, slechts 130.000. De stad heeft een zeer beroemde klokkentoren, genaamd Zytglogge. Verder is de kathedraal Bern Minster een populaire bezienswaardigheid onder toeristen en is het parlementsgebouw ook een van de bekende locaties. Sla Bern dus ook zeker niet over!

Bern, Zwitserland, Rivier, Brug, Dak

Foto van Xmax88 via Pixabay

Milaan

Als laatste tussenstop is het Italiaanse Milaan een goede kanshebber. Milaan is een grote stad die bijna 1,4 miljoen inwoners telt. De stad heeft veel bekende kathedralen en kerken, zoals de Kathedraal van Milaan en de Santa Maria Della Grazie. Daarnaast is het Parko Sempione een erg geliefd park in de stad. Shoppen kan in Milaan uitstekend, je vind hier namelijk genoeg luxe boutiques.

Architectuur, Gebouw, Stad, Meetkundig

Foto van DimitrisVetsikas1969 via Pixabay

Niet zonder autoverzekering de weg op

Als je eenmaal hebt besloten de lange reis aan te gaan met je auto, is het afsluiten van een goede autoverzekering verstandig. Er kan gedurende een lange reis immers van alles en nog wat gebeuren op ieder moment. Daarom is het slim om voorbereid te zijn. Om de juiste autoverzekering die bij jou past te vergelijken en er eentje uit te kiezen kun je terecht bij een onafhankelijke vergelijker. Zo kun je ervoor zorgen dat je de goedkoopste autoverzekering afsluit.

Zee, Strand, Sardinië, Porfier, Vakantie, Zomer

Foto van Adege via Pixabay

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

Tonnara

Familie Hollebrands, 16 mei 2019

Heerlijke camping

Ervaring

Vooral de rust op de camping. Geen muziek op de camping. Wel even wat muziek bij het zwembad. `s-Avonds heerlijk rustig. Uitzicht is grandioos. Aan de baai en toch ook een zwembad. Camping is ook niet te groot.

Tips in de omgeving

De stranden en het leuke dorpje Sant`Antioco met mooie boulevard en cultuur zijn echte aanraders. Op het vaste land van Sardinie zijn Trentalis en Iglesias mooie dorpen. Veel te zien op archeologisch gebied Stranden in het zuiden van Sardinie zijn schitterend.

Bezocht Tonnara in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Sardinië.nl