Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Winkelen

Heerlijk winkelen in de grote steden!

Winkelen kan je overal, maar op Sardinië kan je ook heerlijk over de markt struinen. Een souvenirtje zoeken voor het thuisfront is dus geen enkel probleem!

Shop till you drop

Als je denkt dat Milaan de enige echte shop-stad van Italië is, dan heb je het mis. Ook in de grote steden op Sardinië hebben ze lieflijke boetiekjes en internationale ketens. Sommige steden hebben zich meer gericht op winkelende toeristen dan andere steden. In Olbia moet je je bijvoorbeeld niet al te veel voorstellen van een middagje shoppen. Je vindt er een paar kledingwinkels, wat schoenenwinkels en een paar boetiekjes met handgemaakte spullen, maar daar blijft het zo’n beetje bij. Je kan je er prima een middag vermaken, maar waar je échte heen moet om te winkelen op Sardinië is toch wel Cagliari. In Cagliari heb je twee speciale winkelgebieden, genaamd Largo Cario Felice en Via Roma. Hier vind je ook winkels van de grote merken.

Markten

De grote markten: we hebben er allemaal wel een beeld bij. Veel kraampjes, schreeuwende verkopers en een drukkende hitte rond het middaguur. Daarom de tip: ga vroeg naar de markt. Zo vermijd je de warmte en de enorme drukte. Het doet even pijn als je je wekker hoort gaan, maar daarna ben je blij dat je om 8 uur bent opgestaan om naar de markt te gaan. Want op Sardinië is het een must om minstens één markt te hebben bezocht. In Olbia hebben ze een veelzijdige markt met kaas, wijn, groente, fruit, vis en vele andere producten. Deze markt wordt gehouden op Piazza Mercato en hij staat er iedere woensdag van negen uur tot twee uur ’s middags.

Naast voedselmarkten zijn er ook vlooienmarkten. Altijd leuk om hier even rond te snuffelen tussen de spullen! Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de antiekmarkt van Cagliari: Mercato San Benedetto.

Souvenirs

Wil je na een tripje naar Sardinië graag iets meenemen van het eiland voor het thuisfront? Of heb je liever zelf een aandenken aan je geweldige vakantie op Sardinië? Geen probleem, want er zijn genoeg souvenirwinkels. Je kan natuurlijk het magneetje of het shotglaasje ook een keer achterwege laten en een typisch souvenirtje meebrengen. Denk bijvoorbeeld eens aan een stuk heerlijke kaas, een typische Sardijnse wijn of de lekkerste koekjes van het eiland.

Kortom, winkelen is op Sardinië geen enkel probleem. De Italianen snappen wat shoppen is en vooral in Cagliari kan je je hart ophalen bij het zien van alle grote internationale merken. Sla zeker niet de lokale boetiekjes over, want hier verkopen ze ook mooie kleding!

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl