Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wijntour

Proef de Sardijnse wijnen!

Het idyllische eiland Sardinië heeft een rijk verleden als wijnproducent. Al sinds 1800 wordt er wijn geproduceerd op dit eiland. Op Sardinië vind je dus ook de meest schitterende wijngaarden. Je kunt verschillende wijnsoorten in allerlei geuren en smaken proeven tijdens een wijntour. Een van de bijzondere kenmerken van dit wijnoord is, dat Sardinië nog steeds gebruik maakt van natuurlijke kurken. Sardinië is namelijk de grootste natuurlijke kurkproducent van Italië!

Lokale wijnen

Veel van de rijke wijnen die je op Sardinië kunt proeven en kopen worden op een kleinschalige manier gemaakt. Zo blijft de kwaliteit en de smaak van de Sardijnse wijn behouden. Een van de bekende rode wijnen van Sardinië is de Cannanau, gemaakt van de gelijknamige druif. Deze bijzondere wijn proeft naar donkerrode kersen met een vleugje zoete tabak. Het is een wijn die perfect gecombineerd kan worden met de verrukkelijke prosciutto uit de regio. Andere bekende druiven uit deze regio zijn bijvoorbeeld Cagnulari, Bovale en de Vermentino.

Wijnhuis Argiolas

Een van de bekendste wijnhuizen is het familiewijnhuis Argiolas. Dit wijnhuis is gelegen in het zuiden van het eiland, op een kleine 20 km van de hoofdstad Cagliari. Hier kun je onder begeleiding van wijnexperts heerlijk genieten van de wijnen. Tijdens een rondleiding langs de oude eikenhouten vaten kun je genieten van de prachtige verhalen over de wijnhistorie van Sardinië. De wijnen worden je ook aangeboden om te proeven en je kunt daarbij genieten van traditionele producten uit het prachtige Sardinië.

Nog meer wijn

Een ander indrukwekkend wijngebied is Sella & Mosca. Hier is Mario Consorte een van de meest bekende wijnmakers van Italië. Dit wijngebied ligt in het noordwesten van Sardinië, dichtbij de oude Spaanse stad Alghero. Het domein is ongeveer 540 ha. groot en is in 1899 gesticht door de heren Sella en Mosca.

Ook buiten de gerenommeerde wijnhuizen kun je natuurlijk in de vele pittoreske dorpen heerlijke wijnen proeven. Geniet ook van de zoete cultuur en historie van dit prachtige eiland!

Populaire bestemmingen

Sardinië.nl