Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wandelen

De prachtige omgeving van Sardinië met  zijn uitgestrekte berggebieden, maakt dit eiland uitermate geschikt om te wandelen. Op Sardinië vind je diverse wandelroutes en natuurgebieden die geschikt zijn voor de gevorderde- en de minder gevorderde wandelaar. De wandelroutes leiden je onder andere door de prachtige natuur en langs de meest charmante dorpjes. We hebben een aantal mooie wandelroutes en natuurgebieden uitgezocht en voor je op een rijtje gezet. 

Parco di Molentargius

Dit natuurpark van ongeveer 1600 hectare herbergt vele watervogels die hier graag overwinteren. Daarnaast heeft het natuurpark verschillende zoet- en zoutwaterbassins. Hier kun je genieten van prachtige planten, bloemen en dieren. Daarnaast zijn er verschillende wandelroutes uitgezet die je rondleiden in dit prachtige natuurgebied.

Baunei

Het kustgebied bij Baunei biedt de ideale mix van prachtige bergen en de fonkelende zee. De indrukwekkende kliffen en pittoreske baaitjes bieden een schitterend decor voor een heerlijke wandeling. Geniet tijdens de wandeling van de oude olijfbomen, de prachtige vogels en in het bijzonder van de knusse bergdorpjes.

Punta Catirina

Punta Catirina bevindt zich op een ongerepte hoogvlakte en is tevens het hoogste punt van de Monte Albo. Na een stevige wandeling langs de mooiste bloemen en indrukwekkende kalkrotsen, biedt Punta Catirina een prachtig uitzicht op Sardinië vanaf de Monte Albo. Zelfs op het hoogste punt vind je wilde Orchideeën.

Wandelen door Monte Arci

De vulkaan “Monte Arci” is omgeven door prachtige bossen. Dit vulkanisch gebied bezit over een prachtige wandelroute. De wandelroute lijdt je deels door de bossen. Zo kun je tusssendoor even verkoeling zoeken in de schaduw. Hoe fijn! Tijdens deze wandeltocht kom je in aanraking met de prachtige en gevarierde flora en fauna. Zo kom je hier verschillende soorten eikenbomen tegen, maar ook de traditionele olijfbomen. Ideaal om even een dutje te doen en weg te dromen in deze prachtige natuur. 

Populaire bestemmingen

Le Dune - Sardinië.nl
7,8

Le Dune

Costa Rei, Zuiden

  • Ervaar traditioneel Italië
  • Hagelwit zandstrand
  • Surfen, duiken en snorkelen

Op Camping Le Dune ervaar je traditioneel Italië met het hele gezin. De ruime, beschutte plekken bieden een weergaloos uitzicht op zee.

La Foce - Sardinië.nl
8

La Foce

Castelsardo, Noorden

  • Ruim opgezette familiecamping
  • Aan de rivier
  • Gezellig animatieteam

Camping La Foce is een ruim opgezette familiecamping in het noorden van Sardinië. Deze camping ligt prachtig in het groen aan de uitmonding van een rivier.

Laguna Blu - Sardinië.nl
7,9

Laguna Blu

Alghero, Noorden

  • Familiecamping
  • Duikcentrum
  • Direct aan het witte strand

Camping Laguna Blu is onlangs gerenoveerd. Eenmaal op de camping voel je je helemaal opgenomen in de groene omgeving van pijnbomen en eucalyptusbomen.

Sardinië.nl